Főoldal Gép/szerszám Ez nagyon flex volt!

Ez nagyon flex volt!

szerző Csonka Imre

Lendüljünk túl a rendkívül szánalmas szóviccemen és nézzük meg, mit is akart nekünk adni a Dewalt az augusztus 23-i vevőtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatóján, melynek keretein belül a Dewalt forradalmian új gépcsaládját, a FlexVolt akkumulátoros kisgépeket mutatták be.Dewalt FlexVolt bemutató

Mint az korábban megírtuk, elsőként nekik sikerült egy valószínűleg tényleg forradalmi lépést tenni az akkumulátoros gépek térhódítása terén. Erőben és kitartásban is egyedülálló akkumulátort konstruáltak, és megoldották a 100 Wh feletti akkumulátorok szállításának korlátozásából adódó problémát is. Tehát nyitva van az aranykapu…

Már a helyszín is izgalmasnak ígérkezett, a tököli reptérre várták a meghívottakat.

A tököli repülőtér Tököl, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Halásztelek, valamint a Duna által határolt, egykor Horthy-ligetnek nevezett területen található repülőtér. Besorolása nem nyilvános fel- és leszállóhely. A Dunai Repülőgépgyár Rt. gyári repülőtereként létesült az 1940-es évek elején. A második világháborútól 2001-ig katonai repülőtérként üzemelt.

A vadászrepülőknek kialakított hangárok egyikébe rendezkedett be a Dewalt színpaddal, intelligens lámpákkal. Étel-ital, rock and roll. Ismerjük az amerikai gyökerű cég stílusát, mindig is szerették az indusztriális közeget és a kicsit maszkulin életérzést. A cirill betűs betonbunker megfelelő hátteret adott a shownak. Mert ugyanis nemcsak a hamburger volt amerikai, hanem a prezentáció is a tengerentúli fílinget idézte.

Dewalt FlexVolt bemutató - Haracsek László

 

A két bevezető videófilmet követően Haracsek László nemzetközi kapcsolatokért is felelős tréner nemcsak elmondta, hanem meg is mutatta…

Tömören és érthetően vázolta azt a fejlődési és egyben fejlesztési folyamatot, amivel a Dewalt odáig jutott, hogy valóban alternatívát jelent egy akkumulátoros gép a hagyományos hálózati kialakítással szemben. Most már nem csupán marketing fejlesztésről beszélünk, az erő és a strapabírás kitapinthatóvá vált.

Haracsek László és a FlexVolt sarokcsiszoló

Haracsek László és a FlexVolt sarokcsiszoló by Robinwood · #dewalt, #flexvolt

Mindenki tudja, hogy a versenytársak is rendelkeztek hasonló elgondolással, csak az a fránya szállíthatóság állt a fejlesztések útjába. 100 Wh teljesítmény felett úgynevezett 9-es veszélyességi besorolásba kerül egy akkumulátor, ami olyannyira megnöveli a szállítási költségeket a felmerülő biztonsági költségekből adódóan, hogy nem jött ki a matek. Egyszerűen nem érte meg.

Nos, az amerikaiaknak sikerült egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű megoldással áthidalni ezt a problémát: a kis piros kupak lett a megoldás kulcsa. Ez az, ami a három cellát szétválasztja és így az 54 voltból csinál három 18 voltost (tehát 6 Amper szorozva 18 volttal az 108 Wh, de ezt három felé osztva már három 36 Wh akkut értelmezhetünk). Hipp-hopp és már szállítható is. Nem volt azért ez ilyen egyszerű, nem véletlen, hogy

két évig fejlesztették és közel 500 oldalas dokumentumot mellékeltek a szabadalmi oltalom mellé.

Van azonban valami, ami még ennél is izgalmasabb, ez pedig az a géppark, amit az akkumulátor mellé rittyentettek. Az új akku lefelé kompatibilis (tehát a régebbi 18 voltos gépekben használható), a régi akkuk viszont nem jók az új 54 voltos gépekbe. A két kategória közötti váltást egyszerűen egy mechanikus kapcsolóval tudjuk megoldani.

Dewalt FlexVolt bemutatóDewalt FlexVolt bemutatóDewalt FlexVolt bemutatóDewalt FlexVolt bemutató

Az új gépek nagyon meggyőzőek, már nem kell azzal érvelni, hogy „jaj de jó, mert nincs útban a vezeték és majdnem olyan erős…”.

Ez baromi erős!

Helyszíni szerelés, extrém helyeken való munkavégzés után csak idő kérdése, mikor veszik át a hatalmat a műhelyekben is a Dewalt FlexVolt gépek.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű