Főoldal Friss Az élcsiszolás végre öröm!

Az élcsiszolás végre öröm!

szerző Csonka Imre

Az élcsiszolás az asztalos rémálma. Gyötrelmes munka, fárasztó, monoton, mindamellett pedig rendkívül időigényes. Többnyire csiszolófával vagy csiszolótönkkel és persze az igényeknek megfelelő szemcsefinomságú csiszolópapírral próbálkoztunk. Esetenként kézi szalagcsiszolóval, jobb esetben olyan kompakt géppel, amit csuklóból megbírtunk tartani…

Egyik sem volt jó megoldás.

Most végre úgy tűnik, vége a gyötrelemnek. A FESTOOL jóvoltából elkerülhetjük azokat a klasszikus hibákat, amik ezt a munkafolyamatot ezidáig jellemezték.

A megoldás roppant egyszerű, bár a FESTOOL esetében mindig ezt mondjuk, de szinte minden esetben csak utólag…
…persze egyszerű, de mégsem jutott másnak az eszébe.

Olyan élcsiszoló “protektort” terveztek, ami az összes ilyen típusú munkában megbízható társunk lesz. Értem ezalatt a fűrészelt vagy mart élek csiszolását, festékréteg eltávolítását, stb. A speciális csúszótalp egyrészt tartja helyettünk a kompakt csiszológépet, másrészt garantálja a konstans síkban- és szögben tartást.

Tehát nincs lefordulás és átcsiszolás!

A talp csúszófelületén egyszerűen és gyorsan cserélhetjük velúr bevonatú betétre, amennyiben érzékeny felületű lapok élén dolgozunk. Egyszerűen, szerszám nélkül tudunk “szöget váltani”.

AH-ES-ETS/ETSC

Az ergonomikus kialakítás többféle megfogást tesz lehetővé. Ez azért is fontos, mert sok esetben a helyszínen kell dolgoznunk és kitartóan. Ilyenkor a fogás váltás lehetősége kevésbé teszi kimerítővé a munkafolyamatot.

A protektor kompatibilis az ETS 125 / ETSC125 csiszológépekkel és persze a márka összes elszívó mobiljával, de hogy még rugalmasabb lehessen a munkavégzés, használhatjuk saját elszívással, kompakt porzsákkal is.

A szett szeptembertől lesz elérhető, további információkért érdeklődj szakkereskedődnél.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű