Főoldal Friss Vége a helyszíni szerelés gyötrelmeinek

Vége a helyszíni szerelés gyötrelmeinek

szerző robinwood

Azok a szerencsés kollégák, akik ellátogatnak Nürnbergbe a Holz Hanndwerk kiállításra, már márciusban láthatják a Festool újdonságait, köztük az STM 1800-as fűrész-és munkaasztalt.

Gyorsan eláruljuk, hol találjátok a Festool standját:
12-es pavilon, 104-es stand.

Már az elnevezés is rendhagyó: “fűrészasztal”, de megszokhattuk már, hogy nem a kitaposott úton haladnak, hanem a zöldmezős megoldásokat kedvelik (érted, zöldmezős!). Lendüljünk túl ezen a látványos átkötésen, és nézzük meg, mit tud ez a speciális munkaasztal, ami áprilistól a hazai kollégák számára is elérhető lesz.

A helyzet mindenki számára ismerős. Adott egy helyszíni szerelés, mindegy, hogy éppen konyhát építünk be vagy tetőteret burkolunk, többnyire a földön vagy rögtönzött bakokon próbálunk egyensúlyozni és valahogy baleset nélkül megúszni az éjszakába nyúló attrakciót.

Alapvetően az volt a cél, hogy olyan munkaasztalt tervezzenek, ami könnyen szállítható, tehát egyszerűen összecsukható és relatíve könnyű (34 kg). Ugyanakkor akár 3100×2150 mm nagyságú lapot is meg tudunk rajta munkálni, nem utolsósorban mindezt egy ember is elvégezhesse, mindennemű segítség nélkül.

Festool STM 1800

A nagyméretű laptermékek megmunkálása műhely körülmények között nem okoz gondot, de a helyszínre csak legritkább esetben érkezik az ember lapszabászgéppel a hátán. A Festool kínálatában szereplő merülőfűrészeket és sínrendszereket kiegészítve az STM asztallal egyszerűen megoldhatjuk a lapalkatrészek konfekcionálását. Hosszanti és keresztirányú vágások esetén egyedül is egyszerűen tudunk dolgozni, nem utolsósorban a vágásokat követően a leeső alkatrészek az asztalon maradnak!

Festool @ Holz Handwerk: 12-es pavilon, 104-es stand.

Természetesen nemcsak szabászati feladatok, hanem ragasztás, marás, csiszolás és egyéb szerelési munkák esetén is kiváló társ lehet az új fejlesztés. A műhelyben is hasznukra válik, hiszen egyszerűen tárolható, gyorsan munkára fogható és rugalmasan igazítható az adott feladathoz.

A szerkezet kellően masszív, de nem nehéz. Egy ember könnyedén szétnyitja és használja akár nagyméretű alkatrészek megmunkálása során is. Az alátámasztási pontok kiosztása és a bükkfa alátétek kialakítása stabil és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé. A bükkfa alátétek kímélik az érzékeny felületeket, esetleges sérülés esetén egyszerűen pótolhatók.

Festool STM 1800

A kialakítás során kiemelten figyeltek az ergonómiai szempontokra, az asztal magasságban állítható (700-900 mm), így mindig az adott feladathoz igazítható. A billenő funkcióval kiküszöbölték a nagy lapok mozgatásából adódó sérüléseket. Legyen szó az asztalos hátáról vagy a laptermékről…

A robusztus görgőkkel és fékekkel szerelt asztalt könnyedén mozgathatjuk a helyszínen.

Az asztal rendkívül kompakt. Semmilyen alkatrészt nem kell róla levenni, lecsavarni stb., ebből adódóan nem is fog elveszni! Egyszerűen összecsukjuk, betesszük a kocsiba és go.

Holz Handwerk 2020
Dátum: 2020. március 18-21.
Nyitva tartás: szerda-péntek 10:00-18:00, szombat 10:00-17:00
Jegyárak: napijegy 35 euró, hetijegy 45 euró
Utazás: személyautóval Budapestről 7 óra 15 perc, 750 km (útvonaltervezés)

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű