Főoldal Friss Az építési terület bármely pontján használhatjuk a Festool ISC240 szigetelőanyag-fűrészt

Az építési terület bármely pontján használhatjuk a Festool ISC240 szigetelőanyag-fűrészt

szerző robinwood

Mielőtt nem volt iPhone, nem vágytunk rá. Mielőtt nem volt vezeték nélküli szigetelőanyag fűrész, arra sem vágytunk.
Erős párhuzam?
Tévedsz!

Az építőiparban a lakóépületek tervezése és kivitelezése során exponált helyre került a fenntarthatóság, a megfelelő minőségű szigetelés és a gazdaságos üzemeltetés.

Komplex dologról lévén szó, nem elég a megfelelő szigetelés kiválasztása, annak szakszerű beépítése is fontos. A szigetelőanyagok, alapanyag, méret és “megmunkálás” terén is rendkívül széles és színes képet mutatnak.

Ebből adódóan egy olyan univerzális szigetelőanyag-fűrész, amely tetszőleges típusú szigetelőanyag konfekcionálását gyorsan és pontosan teszi lehetővé, komoly előrelépést jelenthet a szakemberek számára.

A Festool ISC 240 vezeték nélküli szigetelőanyag fűrésze villámgyors, tiszta és flexibilis megoldást kínál erre a feladatra. Az új, 18 voltos hordozható fűrésszel gyorsan és precízen vághatók olyan rugalmas szigetelőanyagok, mint az

  • ásványi és természetes rostanyagok,
  • valamint a poliuretán,
  • a polisztirol
  • és a kemény ásványi rostlemezek.

Ergonomikus kialakításának és kis tömegének köszönhetően a fűrész nagyon kényelmesen használható. A speciális kialakítású vágókészletek, a nagy nyomatékú EC-TEC motor és az erős akkumulátorcsomagok gyors és hosszan tartó munkavégzést biztosítanak.

Festool ISC40

A piacon számos különféle szigetelőanyagot találhatunk. A választék az üveg- és kőzetgyapottól a puhafarost és kender szigetelőanyagokon át a poliuretán (PUR/PIR) és polisztirol (EPS/XPS) táblákig terjed.

A Festool “új” vezeték nélküli szigetelőanyag-fűrészével eddig ismeretlen rendszert kínálnak a szigetelőanyagok vágásához

Egészen mostanáig az üveg- és kőzetgyapot vágásához többnyire hagyományos szigetelőanyag-vágó kést használtak. Ám az anyagvastagság növekedésével van egy határ, amelyen túl a szigetelőanyag-vágó kés (különösen a szögek pontos vágására) már nem használható. Emiatt egyre több helyen drága és rugalmatlan vágóberendezéseket alkalmaznak, melyek tömegük és méretük miatt nehezen hordozhatók. A piacon gyakran kínált megoldások, például az elektromos szablyafűrészek sem igazán alkalmasak a rugalmas, természetes rostalapú szigetelőanyagok vágására, mert nehézkes kialakításuk és nagy tömegük miatt egy kézzel szinte egyáltalán nem működtethetők.

Festool ISC40

A Festool az új ISC 240 vezeték nélküli szigetelőanyag-fűrésszel úgy tűnik, áthidalja ezt a problémát: akkumulátoros áramellátásának köszönhetően az építési terület bármely pontján lehetőséget kínál a szigetelőanyagok vágására, ráadásul kábel nélkül, ami teljesen szabad mozgást biztosít. Akár tetőn, akár állványon, akár a talajon használjuk, kis tömegének, gumírozott markolatának és tökéletesen kiegyensúlyozott kialakításának köszönhetően egy kézzel is kényelmesen dolgozhatunk vele.

Az új ISC 240 vezeték nélküli szigetelőanyag-fűrész tökéletesen használható:

  • aa-szerkezetű épületek külső és belső falainak szigeteléséhez,
  • tetők szarufák közötti és alatti, ásványi gyapot vagy természetes rostalapú anyag-gal történő szigeteléséhez,
  • épületek legfelső szintjének (padlásterének) szigeteléséhez,
  • lapos tetők PUR- és kőzetgyapot-szigeteléséhez,
  • szarufa fölötti PUR-szigeteléshez,
  • homlokzatok kőzet- és üveggyapot-szigeteléséhez.

Kulcsszó a sokoldalúság

Az új szigetelőanyag-fűrész legkülönlegesebb tulajdonsága a sokoldalúsága: fogazott vágókészletének köszönhetően tökéletesen alkalmas a rugalmas szigetelőanyagok, például ásványgyapot és természetes rostanyagok vágására. A vezeték nélküli szigetelőanyag-fűrész a terpesztett vágókészlet és az adapterasztal használatával lehetővé teszi poliuretán és polisztirol szigetelőtáblák és nyomásálló ásványi gyapot leszabását. Mindkét vágókészlet kétféle hosszúságú változatban, 240 és 350 mm-es vágási mélységgel kapható. A különleges, fogazott vágólappal minimális porképződés mellett tudunk szigetelőanyagok vágni. A tiszta és egészséges munkakörnyezet érdekében egy elszívó adapteren keresztül mobil porelszívó is csatlakoztatható. Ez különösen előnyös a terpesztett vágókészlet esetén, amelynek használata jelentős forgács-képződéssel jár. A gyorsváltó rendszernek köszönhetően a szakemberek gyorsan és egyszerűen ki tudják cserélni a különböző típusú és szilárdságú anyagokhoz szükséges vágókészleteket.

A vezetősín és a szögütköző használatával a fűrész félstabil munkaállomássá alakítható, amellyel precíz egyenes és megismételt szögpontos vágások készíthetők. Kialakítása és különleges, gumírozott bevonata miatt az új fűrész az építési területeken gyakori mostoha körülmények között is megbízhatóan használható.

Festool ISC40

Az új fűrész bemutatásával a Festool immár széles termékskálát kínál a szigetelőanyagok hatékony feldolgozásához: az Festool Univers SSU 200 és Festool IS 330 fűrészek kifejezetten nyomásálló farost szigetelőanyagokhoz, valamint poliuretán és polisztirol szigetelőtáblákhoz alkalmasak. Az alumínium öntvény asztalba integrált vezetőhorony a precíz leszabáshoz szükséges vezetősínhez és maximum 60°-os szögvágásokhoz használható. Az új Festool ISC 240 szigetelőanyag-fűrész nagyszerűen kiegészíti a Festool kínálatát, mivel vezeték nélküli, hordozható megoldást kínál a rugalmas ásványi és természetes rostalapú szigetelőanyagok feldolgozására, akár 350 mm-es vágási mélységgel.

All-inclusive szerviz

Az új ISC 240 vezeték nélküli szigetelőanyag-fűrészhez „All-inclusive SZERVIZ” csomag jár. A csomag a következőket tartalmazza:

  • 36 hónap díjmentes javítás,
  • 36 hónap lopásvédelem,
  • 10 éves pótalkatrész-garancia
  • és 15 napos pénzvisszafizetési garancia.

A fenti csomag a szerszámra, az akkumulátorcsomagokra és a töltőberendezésre vonatkozik.

Az új ISC 240 vezeték nélküli szigetelőanyag-fűrész 2018 májusától kapható a márkakereskedőknél.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű