Főoldal Friss Festool Cleantec: tökéletes megoldás a pormentes munkavégzésre

Festool Cleantec: tökéletes megoldás a pormentes munkavégzésre

szerző Csonka Imre

Nincs kimondva (vagy mégis?), de a Festool folyamatosan azon dolgozik, hogy kisgépes alternatívát építsen a nagyipari technológiáknak. Ezeknek a gépeknek a flexibilitása, a “telepítési költsége” és a helyszíni szereléseken való alkalmazhatósága nyilvánvalóan egyszerűbb és életszerű megoldást jelent.

Hosszasan sorolhatnám a párhuzamokat, amik arra lennének példák, hogyan tudunk kis műhelykörülmények között professzionális eredményt elérni, de kihagyom most ezt a részt és egyből a lényegre térek.

A pormentes munkavégzés nem úri huncutság, hanem elvárás, mindjárt két irányból is. Egyrészt a munkavégző részéről, másrészt a megrendelő felől.

A Festool Cleantec elszívómobiljai nemcsak szépek, de okosak is egyben, épphogy nem állnak szóba velem… (!)

A kiforrott modellpaletta kapott néhány innovatív megoldást, amit az idei évtől már nálunk is elérhetnek az ipari felhasználók.

Festool Cleantec

A mobil elszívó egyik legfontosabb eleme az elszívótömlő. Legyen kellően rugalmas, csavarodásmentes, sima felületű, egyszerűen lehessen rögzíteni és segítse a kiváló elszívó teljesítményt. Nem utolsósorban olyan legyen a felülete, hogy könnyedén csússzon át az építés során keletkezett akadályokon.

Na, pont ilyet fejlesztettek a német mérnökök.

A bajonett záras elszívó karmantyú a gép és a tömlő csatlakozását és az esetleges tömlő meghosszabbítást teszi egyszerűvé. Apróság, de rendkívül hasznos, hogy a tömlő kezdő- és végdarabja egymásba dugható. Így munka végeztével egyszerűen elrakható és nem utolsósorban a tömlőbe maradt por nem folyik ki.

Festool Cleantec

Szintén diszkrét fejlesztés, de rendkívül komfortos megoldás, hogy az elszívást az elszívó tömlőre szerelhető Bluetooth modul és a távkapcsoló kombinációjának segítségével irányíthatjuk, tehát

nem kell a mobil elszívóhoz mennünk, ha ki vagy be szeretnénk kapcsolni.

A Bluetooth akkuegység szintén alkalmas az elszívás elindítására, akár az akkumulátoros gépünkről is.

Festool Cleantec

A mobil elszívó szinte teljes térfogata hasznos. Az átgondolt tartálygeometria és a lapos szűrőnek köszönhetően maximális helykihasználás valósult meg.

A nettó térfogat szinte egyenlő a bruttó térfogattal.

További praktikus részlet a két kábeltartó fül, használata egyszerű és igen hasznos.Festool Cleantec

Csalódott lettem volna, ha nem kompatibilis a Festool tároló rendszerekkel.
De nem csalódtam!

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű