Főoldal Friss Kiváló vágásteljesítményt és hibátlan felületet produkál a Leitz Whisper Cut körfűrészlap

Kiváló vágásteljesítményt és hibátlan felületet produkál a Leitz Whisper Cut körfűrészlap

szerző robinwood

A körfűrészlap a leggyakrabban használt szerszámok egyike az asztalosiparban. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Ugyanakkor az ergonómiai elvárások és az új alapanyagok megmunkálásához való folyamatos alkalmazkodás állandó innovációt igényel.

Erre a két szempontra fektette a hangsúlyt a Leitz a Whisper Cut körfűrészlap fejlesztésekor.

Olyan lapot terveztek, amely speciális fogkialakításának és fogosztásának köszönhetően különböző fa anyagok és fa alapú laptermékek esetén is kiváló vágásteljesítményt és hibátlan felületet biztosít.

Az asztalosipari és a belsőépítészeti munkák során ma már azt várják el egy jól felkészült asztalosműhelytől, hogy ne csak a faanyagok megmunkálása terén, hanem különböző kompozit lapok, alumínium, műanyag termékek konfekcionálásában is jártasak legyenek.

Leitz Whisper Cut

Az összetett projektekhez kapcsolódóan ezért olyan körfűrészlap fejlesztésére mutatkozott egyre nagyobb igény, amellyel kiváló minőségben tudunk megmunkálni különböző alapanyagokat, elkerülve azokat a holtidőket, amik az esetleges szerszámcseréből adódnak.

A Leitz fejlesztése, a csoportos fogosztás és a speciális geometria, valamint a különleges gyémántél kialakítás megoldotta ezt a feladatot.

Másik exponált kérdés az ergonómikus műhely: az alacsony zajszintű, komfortos munkahely megteremtése

Nem csupán a munka közbeni zajszint csökkentése, hanem az üresjárati zaj minimalizálása is feladata volt a mérnököknek.
Kiváló, csendes szerszámot fejlesztettek, olyat, ami a fenti tulajdonságai mellett kellően stabil és kiegyensúlyozott.
Ezt a stabilitást a szög alatti vágások esetén is “hozza”, ami értékesebbé és valóban univerzális szerszámmá teszi a Whisper Cut körfűrészlapot.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű