Főoldal Friss Leitz diamond: amikor az asztalos gyémántra lel

Leitz diamond: amikor az asztalos gyémántra lel

szerző robinwood

A gyémánt szerszámok (értsd: ipari gyémánt) évek óta itt vannak a piacon, minden előnyükkel és hátrányukkal. Úgy tűnik, ez utóbbit sikerült a Leitznek ledolgozni és megvalósítani egy olyan “gyémánt programot”, ami megfizethető és a hazai piacon is releváns alternatíva az egyéb élkialakításokkal szemben.

Leitz gyémánt

A gyémánt éllel korábban az volt a legnagyobb probléma, hogy drága, sérülékeny és költségesen élezhető. Ezért új alapokra kell helyezni a gyémánt szerszámok gyártását.

Gazdaságos és gyorsan cserélhető lapkás szerszámokat követel a piac, mögöttük hagyva a hagyományos forrasztott lapkás kiviteleket.

Olyan szerszámokat kellett tervezni, amelyeknek éltartósága magas, a kialakított felület minősége pedig kiváló.

Nagy kihívás a szerszámgyártónak, hogy az újfajta, extra kemény anyagok megmunkálása problémamentes legyen, ugyanakkor ugyanaz a szerszám tökéletes legyen a hagyományos anyagok forgácsolása esetén is.

  • A szegmentált élkialakítású szerszámok esetén költséghatékonyan tudjuk az esetleges sérüléseket javítani, mivel csak egy lapkát kell cserélnünk.
  • Az új élezési technológiáknak köszönhetően a többszöri, akár 15 alkalommal történő élezés is megoldottá vált.
  • Végül az egyre nagyobb volumenben történő értékesítésnek köszönhetően az ár érték arány is elfogadhatóvá szintre került.

Halleluja!

A siker azonban nem csupán a fentieknek tudható be. Időközben a belsőépítészeti elvárások, ezzel együtt az asztalos műhelyekkel szemben támasztott követelmények is gyökeresen megváltoztak. Az új alapanyagok megjelenésével az élmegmunkálás és élzárás terén új dimenzióba került a gyártás, pontosabban a gyártástól elvárt pontosság és precizitás.

Mit is jelent ez?

A magasfényű vagy szupermatt dekorok, illetve extra kemény anyagok, valamint a nullfugás élzárás elterjedése olyan precíz és kipattogzás mentes élmegmunkálást kíván a gyártóktól, amire a hagyományos szerszámok csak kevésbé alkalmasak.

A speciális dekor borítások csak tovább növelték az igényt a pontos és egzakt élek kialakítása iránt és akkor még nem szóltunk a különböző kompozit lapokról, kompakt lemezről, stb.

Leitz gyémánt

Az élzárási technológiák az egyik leginnovatívabb szegmensnek számítanak a modern faipar területén, egyre pontosabb és egyre gyorsabb élzáró automatákat állítanak csatasorba. Érthető tehát, hogy nemcsak a pontosság és felületi minőség terén, hanem a gyorsaság illetve a nagyobb előtolás elérése területén is előrelépéseket kellett tenni a szerszámfejlesztőknek.

A Leitz élmegmunkáló gyémánt szerszámai könnyű alumínium testet kaptak, a kisebb szerszámtömeg és a professzionális szerszámtest kialakítás magasabb fordulatszámot és nagyobb előtolási sebességet enged meg a felhasználóknak.

Az élmegmunkálás mellett nem szabad megfeledkeznünk a Nesting technológiáról sem. Vannak olyan gyártási eljárások, ahol valós alternatívája a körfűrészlappal történő konfekcionálásnak, elsősorban tagolt felületek és feszültségmentes előkészítés esetén.

Ennek a technológiának a versenyképességét is nagyban növelte a Leitz gyémánt szerszámok terén véghezvitt fejlesztései.

Ha valaki ezek után ellenálhatatlan vágyat érez, hogy gyémántba fektesse a pénzét, kattintson ide és vegye fel a kapcsolatot a Leitz Hungária Szerszám Kft.-vel.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű