Főoldal Friss miniLIGNA 2017

miniLIGNA 2017

szerző robinwood

A faipar legnagyobb és egyben legszínvonalasabb találkozója minden páratlan évben a Ligna Hannover kiállítás. A kiállítók részéről egyfajta erődemonstráció és természetesen az elmúlt év munkájának prezentálása, a látogatók részéről pedig, bármily furcsa is, de a döntéselőkészítés szerves része. Csak messziről nézve könnyed szórakozás.

Ebben az időszakban a Hannoverben koncentrálódó műszaki tartalom befogadása és megértése komoly kihívás, még a gyakorlott vásárlátogatók számára is. A nehézség nem csak az óriási kínálatból adódik.

Az elmúlt időszakban, hasonlóan más innovatív ipari szegmensekhez, a faiparban is rendkívül módon felgyorsult a műszaki fejlesztések gyakorlatba történő átültetése.
Gyorsabban követik egymást az innovatív technológiák, ami gyorsabb, ugyanakkor sokkal átgondoltabb döntéshozatalt igényel a cégvezetők, vállalkozók részéről.

miniLIGNA

A miniLIGNA életrehívását elsősorban a korrekt tájékoztatás indokolta

Nem mindenkinek van lehetősége kilátogatni a kiállításra, ugyanakkor szívesen részt venne egy interaktív szakmai találkozón. A fejlesztők és a gépgyártók is felismerték, hogy hosszútávú jó döntésekhez kell segíteni üzleti partnereiket, de ehhez

nem elég a műszaki tartalom tolmácsolása, hanem a nagyobb ívű fejlesztések hátterét és célját, valamint magasabb szintű összefüggéseket is meg kell osztaniuk partnereikkel.

Mindkét fél célja, hogy a fejlesztési vakvágányokat és a technológiai üveggyöngyöket elkerüljék.

Az előadók szándéka szerint nem egy újabb gépet vagy szerszámot szeretnének megmutatni, hanem az innovatív megoldásokon keresztül egyfajta diskurzusra törekednek, szeretnének átfogó képet mutatni, ami a beruházások előkészítésében nyújt valós segítséget.

A kezdeményezés az előadók részéről érkezett. A szervezői és házigazda szerepre az Országos Asztalos és Faipari Szövetséget kérték fel, operatív és kommunikációs munkákra pedig a robinwood.hu szerkesztőségét.

Szeretnének egy olyan előadássorozatot indítani, ami a világ legnagyobb faipari seregszemléjét követően összefoglalja és bemutatja a nemzetközi trendeket, innovatív megoldásokat és természetesen a képviseletekhez köthető márkák legújabb fejlesztéseit.

A saját területükön meghatározó világmárkák, mint a házigazda Leitz, a Homag, vagy az olasz Biesse mellett a Woodissimo portfóliójába tartozó márkák képviselői és szervizmérnökei várják majd az érdeklődőket.

A helyszín első alkalommal a Leitz Hungária Szerszám Kft. (Kis-Duna utca 6., 2030 Érd) érdi központja lesz. Azért hangsúlyozzuk, hogy első alkalommal, mert a jövőben, ha sikeres fogadtatásra talál a kezdeményezés, akkor nemcsak a Ligna Hannovert követően, hanem a HolzHandwerk után is lehetőséget adnak egy szakmai találkozásra.

A rendezvény regisztrációhoz kötött, ezt ide kattintva lehet megtenni.

miniLigna tervezett menetrend

2017.06.22 (csütörtök)

10:30-11:00 Érkezés, regisztráció
11:00-11:10 Köszöntő, Árkossy Tamás OAFSZ elnök
11:10-11:50 Megoldások új dimenzióban”
Új cserelapkás ProfilCut Q Diamond szerszám élezhető gyémánt cserelapkával
Új WhisperCut gyémánt körfűrészlap
Új generációs körfűrészlapok Leitz prémium és Leitz excelent kivitel
Inteligens szerszámok
Előadó: Kala Tibor (Leitz Hungária Szerszám Kft.)
11:50-12:30 Felhő a faipar felett.
Tapio : digital,wood,working
(a kis és középüzemekbe is bevonult az elektronikus üzemszervezés)
Előadó: Mesics Ferenc (Lignomat Kft.)
12:30-13:00 Ebéd (szendvics, üditő, kávé, süti)
13:00-13:40 Integrált gyártási rendszerek, tervezéstől a kivitelezésig.
Előadó: Luc Van Gucht (Woodissimo Kft.)
13:40-14:20 „Smart factory”: a jövő üzemei és egyéb Biesse újdonságok
Előadó: Ludvig Pál (Formance Kft.)

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű