Főoldal Friss Piros pont a Leitznek

Piros pont a Leitznek

szerző robinwood

Red Dot design díjat birtokolni ma már az egész világon óriási presztízzsel bír. A Német Leitz cég is bezsebelt egy ilyen díjat még az elmúlt évben. Mostani írásunk apropóját tehát nem az elismerés ténye, hanem a mögöttes tartalom adja.

Reddot design

A versengés kezdete 1954-re datálódik. A Németországban alapított díj mára az egész világon az egyik legrangosabb design megmérettetés.

Kezdetben termék design, ma már design koncepció és kommunikáció design kategóriában is ringbe lehet szállni. Bár nem a legfrisebb adat, de sokatmondó, hogy 2016-ban több mint 57 országból 5200 pályázat érkezett.

Mit keres egy faipari forgácsolószerszám gyártó egy ilyen pályázaton?

Ez nem egy szimpla design pályázat, talán ennek is köszönheti rangját és sikerét.
A 41 tagú bíráló bizottság a termék design kategóriába beérkezett munkákat

  • innovációs érték,
  • esztétika,
  • funkcionalitás,
  • hasznosság,
  • és ökológiai kompatibilitás szempontjából vizsgálja.

Így már érthető, mit keres a díjazottak között a Leitz ProfilCut Q Premium szerszámcsaládja. A Leitz úgy hoz létre belépő kategóriát, hogy nem enged a minőségből.

Egyszerűen elérhetővé teszi kis asztalos üzemek számára is azt a minőséget, ami a konszern termékeit jellemzi.

Az, hogy a termék innovatív megoldásain túl még szép is, minőségi hozzáállást sejtet.

Leitz Profilcut Q Premium

Míg a hagyományos marószerszámok forgácsolási sebessége 80–90 m/s, addig a ProfilCut Q Premiummal

elérhető a 120 m/s élsebesség is,

természetesen azonos megmunkálási minőség mellett. Ez a megnövelt sebesség lehetővé teszi az előtolás növelését. A szerszám futáspontossága ezzel együtt nem változik és a marási minőség is rendkívül magas marad.

A Leitz ezekkel az előnyökkel együtt nemcsak a megmunkálási paraméterek növelésére fektetett hangsúlyt, hanem a szerszámcserére szánt idő csökkentését is célul tűzték ki. Ennek eredményeként született meg a ProfilCut Q Premium új késrögzítési technológiája. Már nincs szükség az egymásra fűzött tárcsák szétszedésére, hogy hozzáférjünk valamennyi lapkához. A ProfilCut Q Premiumnál a kések – a főkések mellett a leszúró és rádiuszkések is – könnyen hozzáférhetők, egyszerűen cserélhetők.

(x) A Leitz Hungária Szerszám Kft. junior üzletkötőt és műszaki tanácsadót keres. Kattints a részletekért.

Mivel a megnövelt élsebesség magasabb igénybevételnek teszi ki a lapkákat, ezért azok biztos rögzítése az egyik legfontosabb feladat. A ProfilCut Q-nál az élkörfutás pontossága érdekében a lapkák mind tengely-, mind sugárirányban nagyobb precizitású rögzítést kívánnak meg. A hornyos és stiftes megoldás kiválóan vizsgázott a gyakorlatban is. Lapkacserétől függetlenül a szerszám-élkörfutás mindig ugyanaz, mint új korában.

Ez a szerszámcsalád szép és jó, nem utolsó sorban a hazai képviseletnek köszönhetően olyan áron vált MOST elérhetővé a magyarországi asztalosok, bútorgyártók számára, amivel egyetlen európai ország sem tud versenyezni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű