Főoldal Friss Menet közben tankol

Menet közben tankol

szerző Mózes Lajos

A Bosch világújdonságként vezette be több mint egy évvel ezelőtt a vezeték nélküli, indukciós akkumulátor töltő rendszerét a 18V-os géposztályban. Az első, máig is létező verzió egy talp, amelyre rá kell helyezni a gépet, és rögtön megkezdődik a töltés.

Később ennek a talpnak egy befogórendszert is fejlesztettek, amely nagyobb biztonságot nyújt akár menet közben, a járműben történő töltés során is. Ennek egy professzionális változata az a töltőállomás, amely

kofferrel együtt is képes tölteni a gépet.

Az érintkezők nélküli kialakítás révén az L-BOXX kofferen halad keresztül a töltés és

akár 2 akkumulátort is képes menet közben tölteni.

Ezáltal az elektromos kéziszerszám és a csereakkumulátor is használatra kész a munkavégzés helyszínére érkezéskor. A gépjárműben való töltéshez inverter szükséges, de azt a szállítási terjedelem magába foglalja.

Bosch vezeték nélküli töltés

A Bosch legfrissebb fejlesztés nyomán már a 10,8V-os kategóriában is megjelentek az indukciósan tölthető akkumulátorok (GBA 10,8 V 2,5 Ah OW-B Professional), így további 27 gépnél válik elérhetővé az új technológia. A 10,8 V vezeték nélküli rendszer teljes mértékben kompatibilis a 18 V-os indukciós akkutöltő rendszer minden töltőjével.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű