Főoldal Friss A FEIN és a Bosch együtt fejlesztettek egy új standardot

A FEIN és a Bosch együtt fejlesztettek egy új standardot

szerző Mózes Lajos

Szerszámcsere kevesebb, mint 3 másodperc alatt.

Valószínűleg új standardot hoz a multitool-ok világába a Fein és a Bosch tavaly év végén beharangozott közös fejlesztése, melynek nyomán egy új, oszcilláló szerszámokon alkalmazható szerszámcsatlakozási rendszer született. Ez a STARLOCK rendszer.

Áttörés az oszcilláló multiszerszámok piacán - a Fein és a Bosch közös fejlesztése

Áttörés az oszcilláló multiszerszámok piacán – a Fein és a Bosch közös fejlesztése

Összehasonlítva a korábbi befogási rendszerrel, a „lapos 2D-s” helyett itt egy „3D-s” megoldásról beszélünk, amely ránézésre egy söröskupakhoz hasonlítható. Azonban itt ennél többről van szó. A Starlock tartozékok háromdimenziós geometriájukkal a mostani rendszereknél jóval nagyobb teljesítményt érnek el. Az alakzáró kúpos csillagforma adja át az erőt, ezáltal növekszik a terhelhetőség és a tartósság, ugyanakkor szerszám nélküli lapcserét biztosít. Sőt, mint az a videón is látszik: a pengéhez akár hozzá sem kell érnünk ahhoz, hogy kicseréljük, elég csupán arra rányomni a gépet. De ugyanígy egy mozdulattal „kiejthetjük” a szerszámot a gépből, ami jól jön például akkor, ha munka közben nagyon felmelegedett a fűrészlapunk.

A géptípusokhoz, illetve a felhasználási igénybevételhez igazodva három teljesítményosztályról beszélhetünk: STARLOCK/STARLOCK PLUS/STARLOCK MAX néven. Ezek a teljesítményosztályok biztosítják, hogy csak a megfelelő gépteljesítményhez csatlakoztathatók a megfelelő szerszámok. Míg a STARLOCK a hagyományosan alkalmazott Multitool szerszámok alternatívája, addig a PLUS és MAX változatok nagyobb pengék használatára is lehetőséget adnak.

Fein Starlock

Erővel növelt design, amely kiküszöböli a gép és a szerszám közötti csúszást.

A kompatibilitás tekintetében az új szerszámok a már meglévő gépeken is alkalmazhatók, viszont itt még nem működik az új gyorscsere funkció. Azonban a piacon már megjelentek a STARLOCK rendszerű gépek is, mind a Fein, mind a Bosch kínálatában.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű