Főoldal Gép/szerszám Szinten tart

Szinten tart

szerző robinwood

Nem függőleges a fal, nem vízszintes az aljzat – általános problémák ezek a helyszíni beépítések során. Egy normál vízmértékkel csak azt látni, hogy a libella kitér a vízszintesből vagy függőlegesből, de az értéket csak becsülni tudjuk.

A Bosch a tavalyi év végén új digitális dőlésmérőket dobott piacra, amelyek azon túl, hogy két libellával rendelkeznek, a szöget is jelzik. A digitális kijelzőn választhatunk: fokban, mm/m-ben vagy %-ban akarjuk mérni a dőlésszöget. Az új eszközök 60 cm (GIM 60 Professional) és 120 cm (GIM 120 Professional) hosszúságban elérhetők.

bosch-gim60

Nemcsak a fő dimenzióktól való eltérés meghatározására, hanem különböző dőlésszögek beállítására is alkalmazhatjuk. Az egyik 60 cm-es változatot (GIM 60 L Professional) még egy pontlézerrel is felszerelték, amivel meghosszabbíthatjuk a meghatározott irányt. A gyártó által megadott adatok alapján a dőlésmérők mérési pontossága ± 0,05°, ami nagyon jónak mondható. 0° és 90° elérésekor a készülék automatikus hangjelzést is ad. Az ipari körülményekre felkészítve mindegyik készülék por- és cseppálló.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű