Főoldal Friss Az adapterekkel kiegészített Bosch Zamo távolságmérő annyira sokoldalú, hogy szinte már gömb

Az adapterekkel kiegészített Bosch Zamo távolságmérő annyira sokoldalú, hogy szinte már gömb

szerző Pászti Lajos

A helyszíni felmérés az asztalosok rémálma. Félig kész lakásban pontos méretekhez jutni, mindezt abban a tudatban, hogy még jön a burkoló és kezdhetjük elölről a dolgot, szóval nem könnyü műfaj.

Vannak azonban olyan eszközök, amik nagyban segíthetik a munkánkat. Sokkal kényelmesebbé és pontosabbá téve ezt a tevékenységet. Lézeres távolságmérőt már mindenki használt. Amit most a Bosch hozzátett, nem teljesen ipari kategória, ennek ellenére hasznos praktikumok.

Bosch Zamo

A Zamo egy összetet mérőműszer, amelyet három adapterrel, vagy ha úgy tetszik három opcióval egészíthetünk ki. Ezek egyébként létező megoldások, sőt szerintem írtunk is róla. Egyről biztosan!

Alapból tehát az új Zamo egy lézeres távolságmérő. Pontos és megbízható mérési eredményekkel. Az új kialakításban helyet kapott

  • egy mérőszalag adapter,
  • egy mérőkerék adapter
  • és egy szintező.

A mérőszalag az mérőszalag, nincs mit cifrázni. A mért adatokat a kijelzőről egyszerűen leolvashatjuk. Másfél méterig tudjuk használni.

Bosch Zamo

A mérőkerék alapvetően ugyanezt a célt szolgálja, bár kétségtelen, hogy íves alkatrészek, egyenetlen felületek esetén elegáns megoldás. Ez esetben 20 méterig jók vagyunk.

Bosch Zamo

A szintező adapter egyszerűen használható, bár a pontosságát illetően azért vannak fenntartásaim. Hozzáteszem, ennél az opciónál maga a gyártó is barkács feladatokat említ.

Bosch Zamo

Az egész szettet inkább az árajánlathoz, alapanyag kalkulációhoz szükséges gyors felmérést segítő műszernek érzem. Arra viszont kiválóan megfelel.

Arról nem is beszélve, hogy 18.000-22.000 Ft-os áron megvásárolható.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű