Főoldal Friss 80 Metabo gép – 1 darab akkumulátor

80 Metabo gép – 1 darab akkumulátor

szerző Mózes Lajos

Ma már szinte az összes vezetékes kézi kisgépnek (sőt a nagyobbaknak is) megvan az akkus változata. A Metabo ezt úgy demonstrálta, hogy az idei év elején a Bau kiállításon olyan standot állított fel, ahol kizárólag akkus gépek szerepeltek.

Már több mint 80 akkus gépet kínálnak 18(36)V-os feszültségosztályban

Ehhez szorosan kapcsolódik az akkumulátorok fejlődése: 2005-ben a nikkel-kadmiumos akkumulátorokat a Li-ion technológia váltotta fel, tíz évre rá, 2015-ben pedig a Metabo-nál megjelentek az LiHD akkumulátorok. Az új technológia lehetőséget teremtett arra, hogy az építőiparban használt nagy teljesítményű gépeken is elhagyják a vezetéket.

Így például:

  • nagy sarokcsiszolók,
  • állványos körfűrészek,
  • gérvágók,
  • fúrókalapácsok
  • vagy mobil porelszívók esetében.

Ebből is látszik, hogy az elmúlt időszakban az építés-felújítás, illetve a helyszíni szerelés területe kapta a fő hangsúlyt a fejlesztések során.

Az LiHD technológia bevezetésekor a teljesítmény kérdése központi téma volt

Jelenleg a 36V-os vagy a dupla 18V-os akkukkal 2400W teljesítmény érhető el. Ennél többre csak nagyon kevés gépnek van szüksége.

Erre válaszul a Metabo 6,2 ről 7,0 Ah-ra növelte az új generációs LiHD akkuk kapacitását.

A nagy termékszortiment miatt lényeges szempont a kompatibilitás. A Metabo 2009-ben elsőként bevezetett Li-ion akkui a mai napig használhatók, hiszen az új fejlesztésű gépek is ugyanezzel a csatlakozóval készülnek.

Metabo akkumulator

És még egy nem elhanyagolható érv, ami az építési területeken az akkus technológiát előtérbe helyezi: a biztonság, hiszen egy esetleges meghibásodás vagy kábelsérülés esetén nem kell áramütés veszélyével számolni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű