Főoldal Bútor TOZEK, új szereplő a „közösségi bútor” piacán

TOZEK, új szereplő a „közösségi bútor” piacán

szerző robinwood

Az INNOWOOD projekt nyertes munkáinak egyike ez a kültéri pihenő bútor.

Tozek

Nem kell messzire mennünk, elég mondjuk Bécsig, hogy találkozzunk olyan kültéri design bútorokkal, amiket múzeumok, iskolák, könyvtárak stb. kertjében, udvarán vagy akár az épület előtti téren helyeznek el.

A tervezők, a Soproni Egyetem hallgatói, Peredi Dorottya, Farkas Ete Domonkos és Szabó-Thomka Sámuel, idealista módon valami hasonló koncepció mentén indultak el, amikor a bútor vázlatait elkészítették. Ellentétben az általános megközelítéssel (a kültéri bútorok többsége műanyag, kő, vagy éppen a ma oly divatos beton), ők a fát választották.

Tozek

A prototípusok után

a TOZEK már a végleges anyagokkal és felületkezeléssel volt látható a Solar Decathlon szentendrei versenyén a nagyközönség és a szakma előtt.

A bútor az INTERREG ATHU059 INNOWOOD projekt keretén belül készült és az ott kiválasztott 6 nyertes bútor egyike, a legjobb alkotások már tavaly bemutatkoztak a Nemzetközi Faipari Vásárban Klagenfurtban, majd a tavalyi Otthon Design Kiállításon és idén a Construmán.

Az anyagválasztásból adódóan komoly feladat elé állította őket a felületkezelés kérdése. Szerencsére sikerült szakmai partnert találniuk a projekt kivitelezéséhez. A JAF Holz Ungarn Kft. és a Remmers Ungarn Kft. segítségével nemcsak időtálló, hanem szép megoldás is született.

A Remmers egyébként kiemelkedően aktív azokban a projektekben, ahol a felsőoktatási intézményeket tudják segíteni. Évek óta jelen vannak a Hello Wood eseményein, de említhetném a Magyar Asztalos tanulmányi versenyt, vagy a Solar Decathlont is.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű