Főoldal Alapanyag Kétszer késelt és színezett TABU furnérok a JAF Holz kínálatában

Kétszer késelt és színezett TABU furnérok a JAF Holz kínálatában

szerző robinwood

A Tabu név nem ismeretlen a hazai belsőépítészek és asztalosok előtt, hiszen évtizedek óta jelen van a hazai furnér kínálatban. A magyarországi piacon a LignoArt Kft. mellett a JAF Holz portfóliójában is elérhetőek lesznek majd az olasz gyártó termékei.

A TABU európa vezető “design furnér” gyártó cége. A festett és kétszer késelt furnérok gyártása terén kínált prémium termékeiket a legjelentősebb belsőépítészek és designerek használják. A cég 1927 óta van jelen a piacon, sikerüket elsősorban a kiváló minőségnek és a divattrendeket megelőző, sokszor merész koncepcióinak köszönheti.

A JAF Holz folyamatosan fejleszti a furnér értékesítési koncepcióját és termékportfólióját a piac igényeihez igazítja.

A standard furnér kínálatuk egyedülállóan széles és magas minőséget képvisel. A festett és kétszer késelt furnérok terén hasonlóan magas és kiegyensúlyozott minőséget szerettek volna kínálni, ezért esett a választás az olasz gyártó termékeire.

Mi is az a kétszerkéselt furnér?
A furnérgyártás terén alapvetően két meghatározó technológiát ismerünk Az egyik a hámozás, aminek során a rönköt a hossztengelye körül forgatva (mint egy ceruzafaragó) készítik a furnérszalagot. Ezt később konfekcionálják és többnyire műszaki furnérként a rétegelt lemez-, és szalagparketta gyártás alapanyagaként értékesítik. A késelés a színfurnér gyártástechnológiája. A rönkből kialakított frízből hasítják a furnérokat.
A kétszer vagy többször késelt furnérról akkor beszélünk, amikor a frízből késeléssel előállított kötést újra összeragasztják, majd az így kialakított tömbösített frízt elforgatva újra lekéselik.
Ezzel a technológiával készített furnéroknál elérhetünk extra rajzolatot, de cél lehet a még egyenletesebb, homogénabb textúra is. Mindenesetre egy kiegyensúlyozottabb, könnyebben reprodukálható furnér lesz a végeredmény.

A kétszer késelt furnérok terén a gyártó által kínált 80 fajtából belsőépítészek segítségével 25 fajtát választottak ki.

jafholz-ketszerkeselt-tabu-furner

Ezek raktárról azonnal elérhetőek lesznek. Emellett természetesen a teljes kínálat rendelhető, 3-5 napos szállítási határidővel. A kétszer késelt termékek mérete 3100×670 mm, vagy 2500×610 mm.

Festett furnérokból szintén 20 típust választottak, figyelembe véve a legfrisebb divatirányzatokat

Itt nemcsak a szín és fafaj, hanem a rajzolat és a textúra is választható lesz az ügyfelek számára.

jafholz-szinezett-tabu-furner

A tervezők és a végfelhasználók munkáját szeretnék ezzel segíteni, hogy speciális furnér katalógusokat készítenek. Ezekben A/4-es méretű anyagmintákat gyűjtenek össze:

  • szín,
  • fafaj
  • és rajzolat szerinti csoportosításban.

A kínálat komplexitását szeretnék erősíteni, ezért

minden furnérjukhoz kínálnak majd színazonos élanyagot, élfurnért és éllécet egyaránt.

A teljes TABU kínálat hamarosan elérhető lesz a cég webshopjában, valamint a JAF Holz weboldalán is.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű