Főoldal Friss Nagy érdeklődés mellett, sikeresen zárult az OAFSZ közgyűlés Zsámbékon

Nagy érdeklődés mellett, sikeresen zárult az OAFSZ közgyűlés Zsámbékon

szerző robinwood
OAFSZ közgyűlés - Zsámbék

A cél közös: egy, a szakmát magas szinten művelő utánpótlás biztosítása.

Árkossy Tamás, OAFSZ elnök

A 2016-os “üzleti évet” lezáró közgyűlését és konferenciáját tartotta április 27-28-án Zsámbékon az Országos Asztalos és Faipari Szövetség.

A rendezvény kétnapos mivoltát elsősorban az indokolta, hogy úgy tűnik, újra van igény a közös beszélgetésekre és a szakma kötetlen találkozásaira. Ez mindenképpen örömteli, hiszen egy szakmakör fejlődésének záloga a társadalmi szerep- és felelőségvállalás.

A kétnapos rendezvényen szakmai előadások, kötetlen beszélgetések mellett a szövetség munkájának új irányvonalát is felvázolta Árkossy Tamás elnök. Mint mondta, ebben jókora szerep jut majd a társadalmi szerepvállalásnak is.

A szövetség kritikus időszakon van túl. Az elmúlt év nemcsak szakmai kihívások elé állította a faipar legnagyobb szakmai tömörülését, hanem a strukturális és az operatív tevékenységet érintő, teljes átszervezést is abszolválniuk kellett.

Az elnökség újjáépítése mellett az adminisztrációs és pénzügyi háttér, valamint a szövetség központja is új helyre került.

A vezetőség sikeresen menedzselte le az elmúlt időszakot, morálisan és gazdaságilag is megerősödve kezdhet neki az új célok elérésének. Az elmúlt 25 év tapasztalatait összegezve szeretnénk konkrétabb feladatokat megfogalmazni, ezek közül abszolút prioritást élvez az (AaA) Asztalosok az Asztalosokért projekt.

nyilatkozta a robinwoodnak Árkossy Tamás.

Talán ez jellemzi leginkább azt a paradigmaváltást, amin keresztül szeretnék újra formálni szövetségüket.

Középpontban a fiatalok

A szövetség junior programja szinte minden elemében eltér az eddigi projektektől: az utánpótlás nevelés, a tagság bővítése és megfiatalítása, valamint a szakképzés és az ipar közötti közvetítő és egyben mecénási szerepkör felvállalását magába foglaló nagy ívű projekt.

A stratégia és a vízió megfogalmazása is rendhagyó, hiszen egy nemzetközi kommunikációs cég ötletén nyugszik és velük kooperálva kezdődött el a megvalósítási folyamat is.

A Nine Company Kft. által üzemeltetett robinwood.hu szolgáltatja majd a kommunikációs hátteret, a szövetség és a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki Faanyagtudományi és Művészeti Kara pedig a magas szintű műszaki tartalmat garantálja, a szövetség pedig az ipari, szakmaszervezői feladatokat látja el.

A program elindítását ratifikáló együttműködési szerződést a közgyűlés hivatalos programján írta alá Árkossy Tamás elnök és Dr. Dénes Levente dékánhelyettes.

arkossy-tamas-denes-levente-min

Az Asztalosok az Asztalosokért program célja, hogy a Kar bázisiskolái, valamint egyéb szakképző intézmények számára olyan, az oktatást segítő és az iparból érkező információkat, impulzusokat, juttasson el, amelyek az intézményekben dolgozó szakoktatók munkáját, valamint a faipari szakképzést segítik.

A kezdeményezés programja túlmutat az információs segítségnyújtáson. A szövetség és a robinwood.hu kommunikációs platform szakmaszervezői erejét felhasználva, kísérletet tesz a hazai faipari szektorban fellelhető elfekvő, használaton kívüli alapanyag készletek, szerelvények stb. delegálására a szakképző intézmények és a junior tagsággal rendelkező juni asztalosok (max. 25 éves korig) felé, ezzel segítve a piacra jutásukat, valamint az oktatást és pályakezdést.

A programot Árkossy Tamás elnök és Csonka Imre Iván a robinwood.hu főszerkesztője közösen ismertette a jelenlévők előtt.

A szövetség másik fókuszba emelt projektje a nyílászáró divízió megalapítása

A kezdeményező ez esetben Kala Tibor, a Leitz Magyarország Kft. műszaki tanácsadója volt.

Az ipar közeledése a szövetség felé remélhetőleg nem egyedi eset lesz. Bízunk abban, hogy a most kidolgozás alatt álló támogatói programunk felkelti majd a szektorban tevékenykedő cégek kiváncsiságát. A cél közös: egy, a szakmát magas szinten művelő utánpótlás biztosítása. Ez sajnos nem megy másként, csak ha a szakképző intézményeket, beleértve ennek legmagasabb fórumát, a soproni mérnök képzést is támogatjuk és segítjük. Emellett az egyének pályára állítása sem kisebb feladat. Mindez szakmaszervezői munkát, és egy teljesen új kommunikációs attitűdöt igényel.

zárta gondolatait Árkossy Tamás.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű