Főoldal Kiállítás Narkotikum konyhásoknak

Narkotikum konyhásoknak

szerző Csonka Imre

Nem mintha rontani akarnám a hazai konyhakiállítás ázsióját, de lassan ideje lesz felkészülni a milánói szalonra, pontosabban az Eurocucina döbbenetes kínálatára is. Idén április 14-17. között várja a látogatókat a világ legjobb bútorkiállítása. Olaszországba amúgy is mindig szívesen megy az ember: jó a kávé, szépek a nők és finomak a borok.

A konyhabútorokat felvonultató pavilonok mellett a konyhai berendezések és gépek gyártói is rendkívül látványos show-val várják az érdeklődőket.

Eurocucina 2014

Idén is sok látogatót várnak Milánóba.

Külön csemege az új anyagokat, technológiákat bemutató kiállítás. Tervezők, gyártók számára ez az igazi különlegesség, mert mint azt tudjuk, anyagismeret nélkül nem lehet nagy dolgokat tervezni.
Sajtóinformációk szerint idén 120 kiállító 23.000 m2-en konyhabútorokat, további 40 kiállító pedig 12.000 m2-en konyhai berendezéseket mutat majd be (egy kicsit érdemes elidőzni a kiállítók száma és az elfoglalt m2 arányain).

Az inspiratív közegben eltöltött pár nap sokszor többet hoz a konyhára, mint gondolnánk. Nem csak a formák, színek érdekesek, hanem a gondolkodásmódban rejlő frissesség, a meghökkentő anyagpárosítások és műszaki megoldások szintén igazán maradandó élményt adnak.

A kiállítást 1974-ben hirdették meg először, azóta minden páros évben kísérő rendezvényként illesztették a bútorszalon mellé. Az évek alatt azonban elvesztette kísérő jellegét és igen hangsúlyos szereplője lett a világ bútoros találkozóinak. Páratlan évben Köln, páros években az észak-olasz város mutatja be, hogy mi újság a konyhában.

Mindenesetre érdemes elkalandozni Milánóba. Aki teheti, a nagyvárostól 40-50 kilométerre fekvő Comói-tó, Lugano, vagy Lago Maggiore olasz oldalán olcsón találhat szállást. A látvány páratlan és csodálatos.

További információk a kiállítás honlapján.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű