Főoldal Gép/szerszám Formance OPEN HOUSE: középpontban az okos műhely

Formance OPEN HOUSE: középpontban az okos műhely

szerző robinwood

Ma rajtolt és szombat délutánig tart a Formance immáron rendhagyó rendezvénye, az OPEN HOUSE, melynek középpontjában idén a “smart factory”, az okosan tervezett kis gyártóbázisok kialakítása került.

Esetükben ez valóban a hatékony műhelyek számára tervezett technológiák felvonultatását jelenti, irányt mutatva, hogyan érdemes ma gondolkodni. A hatékonyság és a minőség terén nem jelent megalkuvást.
Az üzem, amit működés közben láthatnak az érdeklődők

  • egy új Biesse WN 230 típusú táblafelosztó gépet,
  • egy Biesse Jade240 élzárógépet
  • és egy Brema 2.1 CNC fúróautomatát

foglal magába, korpuszgyártók számára.

Bútorgyártók részére ajánlják a Biesse WN 230 táblafelosztót, Akron 1440 élfóliázót, Rover A 5 tengelyes CNC megmunkáló központot, amellyel pl. fényes konyhabútor, tömörfabútor gyártható.
Különlegesség a Biesse Rover S FT teliasztalos neszting megmunkáló központtal történő bútorgyártás.

Formance Open House 2017

Magyarországon először: Griggio Unisafe

Külön érdekesség az olasz Griggio fejlesztése, amit Magyarországon itt láthatnak először a szakemberek. A körfűrészgépek a műhelyek legveszélyesebb gépei közé tartoznak, statisztikai adatok szerint ezeken a gépeken történik a legtöbb roncsolásos baleset.

Formance Open House 2017

Erre a problémára ad választ a Griggio Unisafe programja. Az olasz gyártó olyan lapszabászgép családot fejlesztett, amely érzékelve a test, pontosabban a kézfej elektromos töltését egy speciális pneumatikus munkahenger segítségével

0,2 másodperc alatt lerántja (lerobbantja) a körfűrészlap egységet, megakadályozva ezzel a csonkolásos sérülést.

Ez a speciális biztonsági opció nagy tapasztalattal bíró műhelyek számára is extra biztonságot jelent, nem beszélve azokról az iskolai tanműhelyekről, illetve gyakorlati helyekről, ahol diákok, asztalos tanulók dolgoznak.

A gép működés közben elsőként a Formance rendezvényén látható.

Kiemelnénk még az ablakgyártó vállalkozások számára fejlesztett Ecoline csiszológép családot. A nyílászáró gyártás egyik legnehezebb feladata és egyben legnehezebben gépesíthető technológiai eleme a tok és a szárny alkatrészek csiszolása. Idő- és kézimunka igényes feladat, ugyanakkor a sikeres felületkezelés záloga. Az Ecoline fejlesztése a felületkezelés előtti csiszolást és a köztes csiszolási munkákat is megkönnyíti majd az asztalosműhelyek számára.

Múlt és jövő

A Formance szellemiségében mindig fontos volt a múlt tisztelete, a régi gépek szeretete, amit kis múzeumuk is bizonyít.
Az ipari forradalmak nem csupán műszaki újdonságokat jelentenek, azok nagyon fontosak voltak és lesznek. Az I. ipari forradalom egyik jelképe a gőzmozdony mellett a kerékpár. Ennek elődjét, a most 200 éves futógépet (Draisrad) állították ki, jelezve a kapcsolatot és nyitottságot a technikai újdonságok felé.

A múlt mellett nagyon fontos a jövő kutatása, vizsgálata, az előnyök megismerése és felhasználása. Most a 4. ipari forradalom korát éljük. Az Industry 4.0-ként aposztrofált folyamat eredményei minden szinten elérhetővé válnak, hiszen az okostelefonok, okos eszközök mellett az okos gépek segítik a meghibásodások előrejelzését, gyors javítását. Távolról előkészíthetők lesznek a gépek, jelentést adnak az állapotukról, a folyamatok pedig jobban szervezhetők lesznek.

Formance OPEN HOUSE
Időpont: 2017. november 16-18. (csütörtök, péntek: 9:00-18:00, szombat 9:00-14:00)
Helyszín: Biatorbágy, Tormásrét út 4. (útvonaltervezés)

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű