Főoldal Gép/szerszám Az ősz egyik legjelentősebb szakmai eseményének ígérkezik a Formance Kft. OPEN HOUSE 2017 névre hallgató rendezvénye

Az ősz egyik legjelentősebb szakmai eseményének ígérkezik a Formance Kft. OPEN HOUSE 2017 névre hallgató rendezvénye

szerző robinwood

Az idei nyílt napokat az ún. „okos üzem” koncepció jegyében oly módon szervezik, hogy a látogatók ízelítőt kapjanak a legújabb iparági trendekről, különös tekintettel a gyártáselőkészítést segítő és azt nagyban megkönnyítő szoftveres megoldásokról.

A rendezvényt a cég biatorbágyi telephelyén rendezik november 16-18 között.

A nemzetközi és a hazai szaksajtó is írt már eleget arról, hogy forradalmi átalakulás zajlik a gépesítés és a gyártásszervezés területén, függetlenül attól, hogy milyen iparágról beszélünk. Az igazi forradalom azonban a fejekben zajlik. Ma már mindenki látja, hogy csak “vasakat” vásárolni hosszútávon nem jelent piaci előnyt. Gyártástechnológiát és rendszert felépíteni, valamint a digitális információáramlás segítségével integrálni a gyártási folyamatokba viszont hosszútávon és stabilan biztosíthatja pozíciónkat a piacon.

A Formance Kft. munkatársai most arra tesznek kísérletet, hogy bebizonyítsák azt, hogy ez kisüzemi szinten is megvalósítható. Nem kell feltétlenül arra gondolni, hogy a fent említett minőségi ugrás csak a nagyvállalatok privilégiuma.
A szoftverbemutatókat és workshopokat ennek fényében állították össze.

A Formance Tech Centerben végigvisznek egy komplett bútorgyártási folyamatot Biesse bCabinet szoftverrel és gépekkel.

Működés közben az alábbi Biesse gépek tekinthetők meg:

  • Selco WN2 táblafelosztó gép,
  • Rover A 5 tengelyes CNC megmunkálóközpont,
  • Rover S FT teleasztalos nesting CNC gép,
  • Akron 1440 élfóliázógép,
  • Viet S1 csiszológép.

A gépes szekció mellet természetesen nyitva lesz a “laboratórium” is. Felületkezelési technológiák mellett alapanyagok és felületek tesztelésére is nyílik majd lehetőség.

A főszerep itt a Cefla iGiotto szórórobot és konvejor rendszeré lesz, valamint a Cefa Mito két karos oszcilláló szóróberendezésé.

A műszaki tartalom mellett nyilván lesz meglepetés, amiről nem írhatunk, mert akkor nem lenne meglepetés.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű