Főoldal Friss Comatic, ép testben ép élek

Comatic, ép testben ép élek

szerző Csonka Imre

A mobil élzáró technológia, mint alternatív megoldás, évek óta jelen van a faipari technológiák piacán. Mobil és egyben íves felületek zárására alkalmas gépek azonban csak az elmúlt pár évben kerültek a középpontba.

Nagyszerű és flexibilis gépek, és bár a kereskedők néha próbálkoznak élzáró automaták valós alternatívájaként feltüntetni ezeket a berendezéseket,

leszögezném, hogy nem azok.

Sem termelékenységben, sem másban. Viszont egy kisszériás, egyedi bútorgyártásra és belsőépítészeti kivitelezésre koncentráló műhelynek elegendő lehet. Pláne, ha olykor a helyszínen is felmerül élzárási feladat vagy probléma.

A Comatic nevét elsősorban az előtoló programjuk kapcsán ismerik a magyar asztalosok, de a mobil élzáró piacon is évek óta jelen vannak.

comatic-br500

A Comatic BR500-AS egy komplex tudású mobil élzáró, amelyik már az alap felszereltségében is elegendő tudást hordoz. Először is viszonylag olcsón fenntartható, mivel a ragasztófelhordáshoz nem patronos, hanem a piacon elterjedt és relatíve olcsó

olvadékragasztós megoldást alkalmazták.

comatic-br500-as olvadékragasztó

Íves és homorú alkatrészekre is könnyedén felvihetjük a PVC és ABS anyagokat is, valamint laminált alapanyagokat és furnért is. A gépet viszonylag kis rádiuszon (9-15 cm) lehet vezetni, ezen kívül a model egyedülálló sajátossága, hogy 75-90 fokban dönthető. Nem szükséges ki-be kapcsolgatnunk, mert a túlmelegedés ellen biztonsági relét építettek be a konstruktőrök.

A Comatic egyébként egymásra épülő rendszert kínál tulajdonképpen, hiszen élmaró és egyéb kiegészítőkkel fokozatosan fejleszthetjük a műhelyünket. Az már csak hab a tortán, hogy mindezt elegáns kofferba csomagolva kapjuk.

Comatic bőrönd

A legkézenfekvőbb előnye egy ilyen gépnek az asztali gépekkel szemben (csak zárójelbe mondom, rendkívül egyszerűen lehet belőle asztali gépet készíteni) az egyszerű szállíthatóság és rugalmas alkalmazhatóság. Nyilván ezt a Comatic fejlesztői is látják. Nem véletlen, hogy a vezeték nélküli változattal is előrukkoltak. Wireless néven nézzen utána, akinek felkeltette az érdeklődését, vagy, ha tud addig várni, akkor látogasson el a hazai forgalmazó rendezvényére. Már csak annak okán is, hogy a Comatic élzárógépek már 171 000 Ft-os induló áron elérhetők.

Néhány információ a házivásárról:
Időpont: 2016. november 24-26.
Cím: 1181 Budapest, Besence u. 14. (útvonaltervezés)
Bővebb információ PDF formátumbam: http://paliszander.hu/media/paliszander_hazivasar_2016.pdf

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű