Főoldal Friss Új dimenzió a professzionális nyílászáró felületkezelésben

Új dimenzió a professzionális nyílászáró felületkezelésben

szerző Csonka Imre

Korábban a Formance Kft. Open House rendezvényének kapcsán érintettük már ezt a témát, de nem hagy minket nyugodni. Már csak azért sem, mert egy jónevű magyar ablakgyártó cég már komoly gyakorlattal rendelkezik ezen a területen. Reméljük, rövidesen olvasóinkkal is megosztják tapasztalataikat, de addig is nézzük meg közelebbről is a Cefla iGiotto nevű robotját.

Már a névválasztás is stílusos, persze könnyen vannak, volt miből választani. Szóval gondolom, nem véletlenül döntöttek Giotto di Bondone, a világhírű reneszánsz festő és szobrász mellett, akit a festészet nagy újítói között tartanak számon.

iGIOTTO by Falcioni

Szóval a berendezés egy többdimenziós szóró robot, amelyet konvejor pályán szállított alkatrészek felületkezelésésre fejlesztettek. A pontosság, illetve az egyenletes szóráskép egyik záloga a dupla szórófej, ami egyébként opcionálisan háromra is bővíthető. A két fej tetszőlegesen tagolt felületek esetén is tökéletesen egyenletes rétegfelhordást biztosít.

Az iGiotto nem egyszerűen egy Fanuc robotot takar, hanem egy komplett rendszert ajánl, konveyorral, szárító alagúttal, FlowCoating (locsoló egységgel), fordítóval, szükség esetén alkatrész lifttel.

Egy olyat, ahol egy modern vizes bázisú felületkezelési technológia, egy hatékony anyagmozgatást biztosító duplasoros konvejor pálya és természetesen egy intelligens robotkar szolgál ki minket, minimalizálva az élőmunka igényt és a felesleges anyagmozgatást.

iGIOTTO by Falcioni

Egy ilyen rendszer munkába állításával elérhetjük, hogy termékeinknél állandó legyen a felületi minőség, költséghatékony legyen a felületkezelő anyag felhasználásunk. Ezt elsősorban annak tudhatjuk be, hogy pontosan lehatárolt a szóráskép, kontrollált és dinamikus a szórófej mozgása.

iGIOTTO by Falcioni
Fotó: http://www.ceflafinishinggroup.com/
iGIOTTO by Falcioni
Fotó: http://www.ceflafinishinggroup.com/
iGIOTTO by Falcioni
Fotó: http://www.ceflafinishinggroup.com/
iGIOTTO by Falcioni
Fotó: http://www.ceflafinishinggroup.com/

Nyilván a rendszer eleme az alkatrészek paramétereit rögzítő scanner, melynek köszönhetően eltérő geometriájú alkatrészek esetén is folyamatos a munkavégzés. Például ablakgyártás esetén, ha eltérő méretű és formájú ablakkereteket kell szórnunk, akkor azok minden további nélkül folyamatosan követhetik egymást a konvejorpályán.

Azt , hogy a robot nem alszik és nem megy nyaralni a Balcsira, már le sem írom…

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű