Főoldal Dizájn Häfele: tisztaság fél egészség

Häfele: tisztaság fél egészség

szerző robinwood

A német gyártó termékpalettáján régóta találunk olyan vasalatokat, illetve egyéb kiegészítőket, amik amellett, hogy a tőlük megszokott kiváló minőséget képviselik, a higiéniai elvárásoknak is extra módon megfelelnek. Ezeket a termékeket többnyire egészségügyi terek berendezésekor, illetve olyan munkahelyeken alkalmazták, ahol a higiéniai elvárások eltérnek a szokásos standardoktól.

A Covid 19 azonban sok más mellett ezt a szegmenst is új megvilágításba helyezte.

Az antibakteriális felületek, a steril, könnyen tisztítható belsőépítészeti elemek kifejezetten a fókuszba kerültek.

A teljességre való törekvés nélkül mutatunk néhány érdekes megoldást, melyek mindegyike elérhető a JAF Holz Ungarn Kft. bemutatótermeiben.

Irodai terek, főleg olyan munkakörök esetén, ahol ügyfélforgalom is zajlik, fokozott odafigyelést és az ott dolgozók hatékonyabb védelmét igénylik.

Hafele - COVID

Ennek egyik módja a plexi vagy polikarbonát panelekből épített takarások, elválasztó falak építése. Ha azt akarjuk, hogy ez valóban profi legyen, akkor célirányosan erre a célra fejlesztett vasalatokat érdemes használnunk. Alkalmazhatunk speciális polikarbonát paneleket is, amik akril élzárást kapnak és nemcsak optikai határolók, hanem kiváló az akusztikus árnyékolási tulajdonságuk is.

A Häfele régóta kiváló megoldásokat szállít a speciális kilincsek és ajtónyitók területéről

Talán mondani sem kell mennyire aktuális ez a termékcsoport a mostani időszakban. Az elv, pontosabban a cél rendkívül egyszerű: lehetőleg kéz érintése nélkül tudjuk kinyitni és becsukni az ajtót. Természetesen nemcsak beltéri ajtók, hanem bútorajtók esetében is ez lenne a cél.

Ilyen megoldás lehet, amikor egy klipszet teszünk a kilincsre, aminek a kialakítása lehetővé teszi, hogy könyékkel is letudjuk nyomni a kilincset, nyitni, csukni tudjuk az ajtót. Ez a megoldás normál használat esetén kiváló, de például, menekülő utak ajtóinál már nem alkalmazható.

Ezt az elvet egyébként nem csak klipsz segítségével, hanem speciális kilincs kialakításával is hasznosítják. Ez esetben maga az ajtókilincs formája olyan, hogy könnyedén nyitható kéz érintése nélkül is.

Innovatív kialakítás a lábbal mozgatható kilincs

Hafele - COVID

Nemcsak a kilincs mozgatását oldották meg a vasalat fejlesztői, hanem az ajtó kinyitását is. Dróthuzal köti össze az ajtó alsó élére szerelt láb pedált és a kilincset. A pedál lenyomásával nyílik a kilincs. A pedál kialakítása oly módon történt, hogy a lábunkkal, pontosabban a cipőnk talpával könnyedén tudjuk az ajtót kinyitni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű