Főoldal Friss Az asztalosok az egyetemre mennek: Sopronban az AAA

Az asztalosok az egyetemre mennek: Sopronban az AAA

szerző robinwood

Az Asztalosok az Asztalosokért program második állomása Sopron. A projekt egyik életrehívója a Soproni Egyetem SKMFM kara. Ez alkalommal nemcsak a szervezésből veszi ki a részét, hanem a házigazda szerepet is felvállalta.

AAA Sopron

Alapvetően a kar bázisiskoláival való szakmai együttműködés keretein belül zajlanak a rendezvények, de természetesen a városban található mindkét faipari szakképző intézmény, a Roth Gyula SZKI és a Handler Nándor SZKI is meghívást kapott a december 12-én tartandó eseményre.

A programban most is helyet kap az ország legnagyobb faipari szakmai és érdekvédelmi szövetségének rövid bemutatkozása. Az OAFSZ elnöke, Árkossy Tamás beszél majd az összefogás céljairól.

A világ egyik legnagyobb szerszámgyártójának újdonságait – elsősorban a gyémánt szerszámokra koncentrálva – a Leitz cég magyarországi üzletfejlesztési menedzsere, Kala Tibor mutatja majd be a diákoknak.

Példaképek nélkül, nagyon nehéz vonzóvá tenni egy szakmát. A mostani találkozó vendége lesz Szikszai László Nívódíjas bútortervező, aki asztalosként kezdte pályafutását. Mára páratlan sikereket tudhat magáénak. Nemcsak a bútortervezés, hanem a kivitelezés és a Sixay márka menedzselése terén is. Elhozza majd nekünk egyik olyan bútorát, amelyet tanuló korában készített és a mai napig forgalmazzák Európa-szerte.

Záró akkordként a kar dékánja, a rendezvény házigazdája beszél majd az egyetemen folyó faipari szakirányú képzésekről. Dr. Alpár Tibor előadásából a szakmákban rejlő lehetőségek mellett az egyetemi élet egyéb velejáróit is megismerhetjük.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű