Főoldal Friss HOMAG automata lapraktár program a Forestnél

HOMAG automata lapraktár program a Forestnél

szerző robinwood

A Homag komplexen építi fel a rendszerét, amely annál eredményesebben dolgozik, minél több eszköz működik együtt a rendszerben.

Nagy Balázs, Forest Hungary Kft.

Az ország egyik legnagyob bútoripari alapanyag beszállítója a Forest Hungary Kft. Termékei a bútorgyártás teljes területét lefedik. Bútoralkatrészek és vasalat-rendszerek mellett belsőépítészeti alapanyagok, ajtófrontok és kész bútorrendszerek, élzáró anyagok és nem utolsó sorban fa alapú laptermékek óriási kínálatával szolgálják ki a hazai asztalosipari vállalkozásokat.

A laptermék forgalmazás ma már elképzelhetetlen kiváló minőségű csatolt szolgáltatások nélkül. Az élzárás és konfekcionálás nem csupán minőségben, de rugalmasságban és a határidők terén is új kihívásokat támaszt a kereskedő cégekkel szemben.

Homag TLF 414-es automata lapraktár

A Forest Hungary Kft.-nél ezt időben felismerték és piacvezetőként idejekorán döntöttek karakteres fejlesztések mellett ezen a szakterületen.

A táblafelosztás és élzárás hatékonyságának egy idő után az előkészítés és a raktári program szabhat határt.

A lapok raktározása, szállítása és komissiózása kézi erővel lassú, nehézkes és sérülékeny megoldás. Emellett a kisszériás gyártás már a sorozatgyártás tempójában van jelen a piacon, ami azt jelenti, hogy óriási struktúra- és alapanyag választékot kell gyorsan és flexibilisen a gyártók rendelkezésére szállítani, konfekcionálni, adott esetben élzárni.

Homag táblafelosztó- és élzáró gépei mellé a zalaegerszegi vállalkozás most elsősorban komissiózási feladatok automatizálásának érdekében egy Homag TLF 411-es automata lapraktár programot telepítettek. Ezzel a fejlesztéssel egy igazán előremutató projekt valósult meg a Forest Hungary Kft. és a Lignomat Kft. kooperációjában.

Homag TLF 414-es automata lapraktár

A vállalkozás az új lapraktár tervezésekor a laptermékek megadott megrendelések szerinti kigyűjtésére és összeválogatására helyezte a hangsúlyt.

Az automata rendszer a napi laptermékek kiszállításának előkészítését végzi az útvonal és a vevő megrendeléseinknek sorrendjében, másrészt a szabászati megrendeléseknek megfelelően rendezi össze a vágandó lapokat.

Azaz a rendszer egy időben szolgálja ki a vevői egész táblás igényeket, miközben az üzemi szabászati feladatokat készíti elő. Ezzel a cég jelentős élő munkát (a targoncások munkaidejét) takarít meg és ráadásként megszűntek a lapsérülések is.

A Homag csoport termékeit immár több mint egy évtizede használjuk. Mivel elégedettek vagyunk a gépek minőségével, a Lignomat Kft. által biztosított szervizhátterrel és a személyes kapcsolatok is jók cégeink között, ezért kézenfekvőnek tűnt a választás. Megkönnyítette még döntésünket, hogy a Homag komplexen építi fel a rendszerét, amely annál eredményesebben dolgozik, minél több eszköz működik együtt a rendszerben.

Nyilatkozta Nagy Balázs a Forest marketing igazgatója.

A Forest mérnökei egy átgondolt program alapján lépésről-lépésre építkeznek. A raktárprogramot támogató szoftver fejlesztése és a Lignomat szervizmérnökeivel közösen kidolgozott modulok gyártásba emelésével egy rendkívül rugalmas és hatékony gyártói hátteret valósítottak meg, kereskedői programjuk mellett.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű