Főoldal Friss Biesse Opera R: a csiszoló robot

Biesse Opera R: a csiszoló robot

szerző robinwood

Köztünk szólva, a csiszolás mindig is robot munka volt. Aki csiszolt már kézzel, több tucat ajtófrontot mondjuk, az tudja, hogy mennyire strapás meló és hogy mennyire el lehet rontani.

A Biesse OPERA programja egy szélesszalagú csiszoló család, de

az R széria a klasszikus csiszológépekhez már csak nevében hasonlít.

A sorozat többi tagjával ellentétben az Opera R egy csiszoló robot, mely csak az anyagmozgatásban hasonlít, itt is egy végtelenített gumiszőnyegen mozgatják az alkatrészeket.

Biesse Opera R

A csiszolási műveleteket azonban egy három dimenzióban szabadon mozgó robotkar végzi. Ebből adódóan összetett alkatrészek, eltérő csiszolási síkok esetében is kifogástalan munkát kapunk.

A klasszikus kontaktcsiszológépekkel ellentétben inkább a finom kézicsiszolással célszerű párhuzamot keresni

A csiszolni kívánt alkatrészeket először egy 3D-s scanner beolvassa, majd az információk alapján a robotkar által mozgatott csiszolófej pontosan leköveti az alkatrész kontúrját, illetve felületét.
Abban az esetben, ha például egy betétes konyhafrontot kell felületkezelésre előkészítenünk, a kész frontot egyben is csiszolhatjuk.

A gép 8 egységes szerszámtárral rendelkezik, így könnyedén tudunk akár menet közben is csiszolófejet vagy szemcseméretet váltani és az adott feladathoz igazodni. A szerszámtárba új csiszolóegységek beillesztése szintén rendkívül egyszerű.

Biesse Opera R

Az egalizálás és felületek előkészítésének neuralgikus pontja a megfelelő csiszolási nyomás beállítása. Nincs annál bosszantóbb, amikor drága furnérozott felületeket átcsiszolunk. A precíziós robotegység kiküszöböli az emberi hibából adódó veszteségeket.

A csiszolófejek tisztítása a cleaning boxban történik, mondanom sem kell, automatikusan. Ezzel szintén javítanak a felületminőségen és a csiszolószerszám (“papír”) élettartamán.

A panelek tisztításáért

  • porkefe,
  • ventillátorok
  • és különböző fúvókák felelnek.

A Biesse nem először nyúl kreatív módon hagyományos feladatokhoz.

Ez a megoldás a cég levédett szabadalma.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű