Főoldal Friss Soha nem volt még ilyen eredményes a Homag házivására

Soha nem volt még ilyen eredményes a Homag házivására

szerző robinwood

Minden eddiginél több megrendelés

A schwarzwaldi gyártóbázisokon 24. alkalommal megrendezett szakmai találkozó mára tradicionális helyszínévé vált az üzletek megkötésének. A világ számos országából érkeznek ide évről-évre gépberuházásukat tervező cégek. Mi lehetne meggyőzőbb, mint élőben megtekinteni, hol és hogyan készülnek a faipar legkorszerűbb megmunkáló gépei?
Az eredmény: idén rekord megrendelés felvétel a „Treffek” történetében, amibe a nagyipari gyártósorok éppúgy beletartoznak, mint az egy megmunkáló gépes kisberuházások.

HOMAG Treff 2016

Számos berendezés és technológia 10.000 m²-en. A HOMAG gépei élőben Schopfloch-ban.

Távoli országok is jelen voltak

A nagy érdeklődő létszám állandónak mondható, és persze a jó hangulat is, amely kicsit felidéz egyfajta vásári forgatagot is, előadásokkal, számos kiállított géppel és meglévő vagy bevezetés alatt álló fejlesztések bemutatásával. A Schopfloch-i és Holzbronn-i helyszíneken

összesen 4000 látogatót számláltak.

A német nyelvterületen kívül olyan távoli országokból is érkeznek látogatók, mint például Kína, Egyesült Államok, Oroszország, Kanada, Ausztrália, Izrael, Finnország, Dánia. Természetesen a látogatások megszervezésében nagy szerepük volt az egyes országok képviseleteinek, akik közreműködésének köszönhetően, számos komplett buszos csoport érkezett.

HOMAG Treff 2016

A látogatók körülnézhettek a CNC fejlesztési központban.


Zsúfolásig teltek idén a népszerű „vevők a vevőknek” előadások, ahol faipari gyártók osztják meg tapasztalataikat a szakmai közönséggel. Idei központi téma a „Handwerk 4.0”- a jövőt jelentő szoftveres és gyártásservezési megoldásokkal. Emellett egy woodWOP felhasználói találkozón is részt vehettek az érdeklődők.

A hightech berendezésektől a világpremierig

„A Homag Treff ma már az iparág kiemelt fontosságú találkozóhelye. Nagy előnye, hogy itt Schopflochban komplett gyártósorokat tudunk bemutatni a bútor-, nyílászáró- és parkettagyártóknak egyaránt. Sok vevőnk azért jön, mert itt olyan előadásokat hallgathat végig, amire más vásárokon ebben a formában és ilyen sokrétűen nincs lehetősége. A trend egyértelműen a nagy rugalmasságú, hálózatba szervezett gyártás irányába mutat, mellyel összefüggésben egy újdonság a technológiai sorok virtuális üzembevételének bemutatása.”

– összegezte a rendezvény sikerét Alexander Prokisch, a vállalat marketing igazgatója.

A bemutatott technológiák meggyőzték a publikumot: több mint 10 000 m2 kiállítási terület, konkrét egyedi vevői megrendelésekre készült gépek bemutatásával, amelyek nemrég kerültek le a gyártósorról. Természetesen beüzemelve és felvértezve a korszerű szoftveres megoldásokkal. A legkülönfélébb összeállítások szerepeltek a kínálatban, a kis- és középüzemi technológiáktól a nagyipari gyártósorokig. Bútor-, nyílászáró- és parkettagyártók számára egyaránt.

HOMAG Treff

Élzárógépek a bázistechnológiáktól a high-end gépekig.

A kisebb üzemek képviselői sem érkeztek hiába: világpremierjét ünnepelte a nullfugás technológiát tovább tökéletesítő új airTec-aggregát, a kis helyszükségletet előtérbe helyező rendkívül rugalmas, belépő kategóriás CNC-technológiák, továbbá az univerzális csiszolók is. Az érdeklődés középpontjában álltak idén látogatói oldalról a szoftveres, illetve ezzel összefüggő szerviz megoldások, és a már régóta keresett téma, a „hálózatba szervezett gyártás”.

Újdonság: a gépek és továbbító egységek virtuális üzembehelyezése

Homag virtuális sor

A vevőnek összeállított technológiai sort a szállítás előtt virtuálisan üzembe helyezik, mely folyamat valós vezérlőkomponensekkel zajlik. Ez a lehetőség számtalan előnyt kínál:

  • gyors átfutási és szerelési idők
  • javított szoftver tulajdonságok
  • gyors és biztos üzembe helyezés a vevő telephelyén
  • teszt virtuális alkatrészekkel, valós termék adatokkal
  • az összes egységre kiterjedő mechanikus és elektronikus vizsgálat

Világpremier: új airTec nullfugás megoldás

HOMAG Treff AirTec

A Homag az Ambition és a KAL 370 profiLine élzáró gépeken egy új nullfugás megoldást mutatott be. Legfontosabb előnyei:

  • csökkentett zajszint
  • hatékonyabb üzemeltetés
  • azonos légáram mellett magasabb minőség
  • könnyű kezelés a powerTouch érintőképernyős vezérléssel

Világpremier: precíz szögvágás táblafelosztókon

HOMAG Treff

Ezzel a technikai innovációval a táblafelosztók könnyedén alkalmasak szögvásások elvégzésére. Gyors és fokozatmentes fűrészlap döntés. Sok helyen erre a célra külön formatizáló körfűrészgépet alkalmaznak, mely a helyszükséglet és költségek szempontjából kevésbé gazdaságos megoldás. A module45 egység ezeket a hátrányokat kiküszöböli.

Előnyei:

  • utólagosan is felszerelhető
  • csekély beruházási költség
  • szögvágásokhoz nincs szükség egyéb fűrészre
  • egyszerű kezelés
  • kevesebb sérülés rakodáskor

Forrás: Lignomat Kft.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű