Főoldal Friss Miskolcon új lapot nyitnak…

Miskolcon új lapot nyitnak…

szerző Csonka Imre

Kicsit direkt, de ha jobban belegondolunk, van némi áthallás a közelgő események (Homoki Zár, Open day, július 1., Miskolc, az első magyarországi automata táblafelosztó gép üzembehelyezése) és a fenti cím között.

Míg Magyarországon debütálásra készül az első automata adagolású táblafelosztó gép, addig Nyugat-Európában már számtalan helyen bizonyított a technológia. A Lignomat Kft. jóvoltából megosztjuk most egy német asztalosműhely tapasztalatait.

1963-ban alapították a Daxenberger asztalos műhelyt. Az alapító Josef Daxenberger álmait ma fia váltja valóra, és fejleszti a családi vállalkozást. Hamar felismerte, hogy a sikerhez vezető út és a hosszútávú eredményes működés záloga a folyamatos fejlesztés, ami nem feltétlenül mindig merül ki a gép vásárlásban. Racionalizálás és koncepciózus gyártásfejlesztés nélkül a gépek csak “vasak”.

A mai bútorgyártás egyik sarokpontja a laptermékek konfekcionálása, az élzárás és az alapanyagok előkészítése a korpusz gyártásra. Ezen a területen, pontosabban a szabászat racionalizálása terén szerettek volna fejlődni és előre lépni.

Kérdéseikre a Homag adott választ. Valóban elgondolkodtató – mint azt a videóban a cég vezetője elmondja -, hogy targoncával az alapanyagok felrakása annyi ideig tartott korábban, mint maga a szabászati művelet.

Vajon hány magyar cég van ugyan ebben a helyzetben?

Az általuk választott konstrukció a kialakításból adódóan egészen kis helyen is kiválóan helytáll. Így nemcsak nagy vállalatok számára megoldás, hanem, mint azt a filmen is látjuk, kis családi vállalkozásoknak is alternatívát jelent. További előny, hogy változó táblaméret és változó vastagsági méret nem jelent gondolt sem az előkészítés, sem a kész termék rendszerezése, mozgatása során.

Ne felejtsük el, a világ elindult egy olyan úton, ahol természetes, hogy a sorozatgyártás gyorsaságával és minőségével egyedi termékek készülnek.

A miskolci bemutatón testközelből láthatjuk majd, milyen is ez valójában.

Információk a rendezvényről:
Időpont: július 1.
Szervező: Homoki-Zár Kft.
Cím: Miskolc, Szinva u. 19, 3527

 

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű