Főoldal Gép/szerszám A jövő elkezdődött

A jövő elkezdődött

szerző Csonka Imre

Egy évvel ezelőtt, mikor szerkesztő kollégáim visszajöttek a Ligna Hannover kiállításról, azon túl, hogy tele voltak élményekkel és szakmai információkkal, hoztak magukkal valamit, valami egészen újat, megfoghatatlant. Látomásnak tűnő élményeiket, megérzéseiket csak félve fogalmazták meg az olvasók felé. Az élet azonban őket igazolta.

” Képzeljünk el egy olyan műhelyt, ahol robotkarok és egyéb korszerű transzport-rendszerek mozgatják, komissziózzák a munkadarabokat, miközben a teljes művelet az irodából „távirányítható”. A gépek státusáról mobiltelefonon vagy táblagépen is bármikor informálódhatunk, és a szerszámba beépített chip segítségével kiolvashatjuk annak életciklusadatait.
Az idei Ligna kezdete a negyedik ipari forradalomnak is nevezett folyamatnak, amely az emberi munkaerőt egyre inkább automatizált rendszerekkel és robotokkal igyekszik kiváltani, felgyorsítva és gazdaságosabbá téve ezzel a termelést. Hogy mit hoz ez a jövőre nézve, még nem tudni, de láthatóan hazánkban is egyre több vállalkozás már nem elérhetetlelen vízióként éli ezt meg. A véleményekből azonban kiderül, hogy nem feltétlenül tömeges elbocsájtásokat és emberek munkájának feleslegessé válását látják a dologban, inkább a termelékenység növekedését, lehetőségeket más irányokban történő fejlesztésre, valamint a dolgozók munkáját is megkönnyítő hatékony technológiákat.”

Mózes Lajos – 2015. 06. Magyar Asztalos, lapszél.

A fenti részletet elolvasva hátborzongató, hogy pontosan egy év elteltével

üzembe helyezik Magyarországon az első automata adagolású táblafelosztó gépet.

A miskolci beruházást a regisztrált érdeklődők a Homoki Zár Kft. Open Day névre keresztelt rendezvényén ismerhetik meg közelebbről.

BARGSTEDT TLF210

Mivel ez az első alkalom, hogy ilyen magas szintű technológiát telepítenek Magyarországon, nem csupán a primér műszaki információk lesznek elérhetőek, hanem a Lignomat Kft. mérnökeinek és értékesítőinek köszönhetően egy

felkészült csapat várja majd az érdeklődőket, akik a telepítés és beüzemeléssel kapcsolatban is releváns információkkal szolgálnak majd.

Érdemes tehát minden olyan vállalkozásnak ellátogatni majd július 1-én Miskolcra, akinek tervei között szerepel egy ilyen technológiai fejlesztés.

A robinwood.hu és a Lignomat Kft. együttműködésének köszönhetően a telepítésről készült fotókat és a technológiához kapcsolódó számtalan információt olvashattok majd oldalunkon. Lehetőség lesz tehát majd felkészülten érkezni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű