Főoldal Friss Óriási növekedést mutatnak az építőipari számok

Óriási növekedést mutatnak az építőipari számok

szerző robinwood

Januárban a termelés volumene 43 százalékkal, a vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene 109 százalékkal, az egyéb építményeké 159 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – írja a HVG.hu.

2018 januárjában az építőipari termelés volumene 43,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 48,4, az egyéb építményeké 33,4 százalékkal. Előbbiek növekedése az ipari épületek mellett lakóépületek, oktatási épületek építésének eredménye, utóbbiak esetében a termelés gyorsforgalmi utak építése, valamint vasútfelújítási munkák és közműépítések következtében bővült.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 59,4, az egyéb építményeké 22,5, a speciális szaképítésé 39,3 százalékkal nőtt. A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 5,3 százalékkal emelkedett, az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene január végén 108,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 22,9, az egyéb építményeké 158,6 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű