Főoldal Gazdaság Nézzük, miben változik a CSOK február 15-től

Nézzük, miben változik a CSOK február 15-től

szerző robinwood

A Nyugat.hu pontokba foglalta a CSOK február 15-től aktuális változtatásait:

  • A CSOK-igénylőknek nem kell majd minden igazolást, dokumentumot papíron benyújtaniuk, hanem elég lesz büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozniuk.
  • A 10 millió forintos CSOK igényléséhez jelenleg 180 napos magyarországi társadalombiztosítási jogviszony igazolása szükséges. Február 15-étől erre a családoknak már nem lesz szükségük, csak azt kell vállalniuk, hogy 180 napon belül tb-jogviszonyt létesítenek.
  • Csökkentik az ügyintézési határidőt. A pénzintézetek számára azért lesz szigorúbb a szabályozás, hogy gyorsabb legyen az elbírálás – mondta. Ez azt jelenti, hogy a bankoknak 30 napon belül kell dönteniük a lakásvásárlási ügyekben, az építkezéseknél pedig 60 napon belül.
  • Míg eddig az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül nyújthattak be a CSOK iránti igényt, ezt február közepétől már 180 napig tehetik meg.
  • Változás az is, hogy már a folyamatban lévő lakásbővítésekre is érvényesíthető a CSOK , és a teljes bekerülési költséget lehet a támogatásból fedezni.



Az IFL Gazdaság is közölt egy cikket, melyből kiderül, hogy

február 15-től a külföldi TB is lefogadható azzal a vállalással, hogy 180 napon belül TB jogviszonyt létesítenek Magyarországon (legalább az egyik igénylő).

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű