Főoldal Oktatás Iskola a határon

Iskola a határon

szerző Csonka Imre

Bázisiskolák meghívásos tanulmányi versenye zajlott Sopronban december 7-8-án.
Az NYME Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti kara által másodízben megrendezett versenyre a kar bázisiskoláiból érkeztek háromfős csapatok. Összesen tizenkettő.

NYME tanulmányi verseny 2016

A verseny kétnapos volt. Első nap az egyetem oktatói által összeállított kérdésekkel kell megküzdeni a versenyzőknek, a második napon pedig egy versenyfeladat, valamint néhány cégspecifikus kérdés várt a csapatokra.

Idén egy íróasztal volt a versenyfeladat

Az alapanyagok kiválasztásánál elsősorban a rendelkezésre álló lehetőségeket használták ki a tervezők, szakmaszervezői háttér hiányában ez érthető. Azzal főztek, ami volt.
A magasfényű laminált forgácslapot a Falco, élzáró anyagokat a Rehau, vasalatod a Demos, míg a fenyő alapanyagokat a Swedwood Sopron Bútor Kft. biztosította.

A vizsgafeladat.

A vizsgafeladat …

Nem tisztem minősíteni a versenyt, a szinergiát az alkalmazott művészeti intézet, a faipari mérnöki kar termékfejlesztő intézete és a verseny között viszont roppant módon hiányolom.
Számomra érthetetlen, hogy miért hagyják magára a tanüzemet ezzel a projekttel. Persze lehet, hogy a falakon kívülről ezt nem is lehet megérteni.

A versenyt idén az Ny.M.E. S.K.K. csapata nyerte. Nagyon szoros versenyben, mindössze 0,1 ponttal megelőzve a Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola csapatát. Harmadik helyen a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola csapata végzett.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű