Főoldal Friss Augusztus 1-től Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanár a Soproni Egyetem vezetője

Augusztus 1-től Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanár a Soproni Egyetem vezetője

szerző robinwood

A “Fokozatváltás a felsőoktatásban” szakpolitikai stratégia célként határozza meg egyebek között a felsőoktatási intézményrendszer hatékonyságának, rugalmasságának fokozását, a piac­orientált működés, az önálló bevételtermelő képesség erősítését, a felsőoktatás és a piaci szereplők közötti tudástranszfer biztosítását, az innovatív magyar felsőoktatás megteremtését.

A Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának közleménye.

A Soproni Egyetem, 2020. augusztus 1. napjától a Soproni Egyetemért Alapít­vány fenntartásában működik tovább.

Az állam továbbra is finanszírozza az egyetem működését, a hallgatók továbbra is tanulhatnak államilag támogatott képzésekben és részesülhetnek ösztöndíjakban.

Kutatás, fejlesztés és innováció orientált, magas szakmai színvonalú egyetem kialakítását tűzzük célul, melyben fenntartható, takarékos, és jó színvonalú infrastrukturális háttér biztosítja majd az oktatók, kutatók, dolgozók és hallgatók munkájához a megfelelő feltételeket.

2021. január 1-én csatlakozik az alapítványhoz az Erdészeti Tudományos Intézet és a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. amely valamennyi kar számára közös fejlődési lehetőséget biztosít majd, javítja az egyetem oktatási, kutatási potenciálját és pályázati eredményességét is. Az erdőgazdaságokkal és nemzeti parkokkal tervezett közvetlenebb együttműködés a képzések gyakorlati megerősítését segíti. Az egyetem fejlődésében kulcsfontosságú az otthont adó várossal való közös gondolkodás és fej­lesz­tési stratégia kialakítása.

Az alapítvány kuratóriuma megköszöni Prof. Dr. Náhlik András rektor úr áldozatos munkáját és továbbra is számít az együttműködésére. Az egyetem vezetésével, 2020. augusztus 1-től, Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízzuk meg.

Forrás és további információk a témával kapcsolatban: http://www.fataj.hu/2020/07/291/202007291_SOE-vezeto-Fabian-Attila.php

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű