Főoldal Friss Emlékfát ültettek a FAMASZ alapításának alkalmából

Emlékfát ültettek a FAMASZ alapításának alkalmából

szerző robinwood

A hazai faipar frissen alakult szövetsége, a FAMASZ (Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége) a Soproni Egyetem botanikus kertjében egy faültetéssel tette emlékezetesebbé az összefogás megalakulását.

FAMASZ faültetés

Mint azt tudjuk, 2018-ban az év fája a virágos kőris lett, ennek apropóján ezt a fafajt választották. A szakmakör számára a soproni alma mater jelentősége megkérdőjelezhetetlen. A faültetés, mint gesztus mellett, természetesen a jövőbeli együttműködésről és az SKMFM karral való közös szakmai programokról is szó esett.

FAMASZ faültetés

A kar dékánjával, Dr. Magoss Endrével, valamint Dr. Alpár Tiborral kutatási és külügyi rektorhelyettessel történt beszélgetés során nemcsak a kar jövője, hanem a faipar érdekében történő sikeresebb lobbi tevékenység is napirendre került.

A faiparon belül az ablakgyártás innovatív és rendkívül dinamikus szektornak számít. A hazai gyártók a legmodernebb technológiákkal és kiváló alapanyaggal dolgozhatnak. A piac szélesítése, a faablak presztizsének növelése az elsődleges cél. Elsősorban ezekhez a feladatokhoz keresi a szövetség majd az együttműködö partnereket.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű