Főoldal Friss A FAMASZ érdekes szakmai konferenciával színesíti a Construma csütörtöki napját

A FAMASZ érdekes szakmai konferenciával színesíti a Construma csütörtöki napját

szerző robinwood

Idén a megszokottnál egy héttel korábban nyitja majd a kapuit a Construma építőipari szakkiállítás. Az április 3-7-ig tartó kiállításcsokor dinamikája jól tükrözi a hazai építőipar jelenlegi állapotát, gyakorlatilag teltház van…

A kiállító cégek bemutatkozása mellett, mint minden évben, az építőipar és a faipar területéről érkező szakmai összefogások nagy találkozója is ez a fórum. Számtalan szatellit rendezvény és szakmai konferencia kíséri a kiállítást. Idén a csütörtöki napon lesznek a legerősebb megmozdulások.

Erre a napra tette a Magyar Fa- és Bútorszövetség éves közgyűlését, valamint a több éve futó Download Design projektjének szakmai tárlatvezetését (G pavilon).

Április 4-én, 15:00 órától, a G pavilon galériáján a Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége (FAMASZ) konferenciája várja majd az építészeket, belsőépítészeket és a faablakgyártás területén tevékenykedő szakembereket.
  • A konferencia első részének vendége a Pro Holzfenster, a Németországi faablakgyártók szövetsége. Aktuális képet kaphatunk a németországi fa- és fa-alu ablakok piaci helyzetéről és az értékesítési tendenciákról.
  • A szakmai program második része a “Kitekintés Európára. Új színek, új formák, új beépítési technológiák a faablakgyártás területén” címet viseli.

Az európai trendeket figyelve megállapíthatjuk, hogy a fából készült ablakok nem csupán a ház küllemét, hanem a belső tér atmoszféráját is nagyban meghatározzák. Karakteres szereplővé léptek elő egy enteriőr hangulatának kialakításakor. A faablak főszereplő lett a ház homlokzatán és a belső térben egyaránt. Az anyagválasztás, színek és felületkezelő rendszerek kiválasztása ma a padlóburkolatok és fal textúrákkal, adott estben a lépcső kialakításával harmonizálva történik. Építészeti és belsőépítészeti szempontból tehát az alapanyagok, vasalatok és beépítési lehetőségek ugyancsak fontos ismeretekké léptek elő.

FAMASZ stand az A pavilonban
A Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége (FAMASZ) önálló és rendkívül attraktív standdal jelentkezik a Construmán. A standot a HelloWood csapata tervezte.
Egyedülálló, hogy egy szövetség ilyen megközelítéssel legyen jelen egy hazai szakkiállításon, mindenképpen érdemes tehát felkeresni installációjukat » (A pavilon | 104/H stand).

Az interaktív előadások során szó esik majd a faanyagválasztás jelentőségéről, a színek és felületkezelő rendszerek legfrissebb irányvonaláról, az új beépítési megoldásokról, biztonságtechnikáról és azokról a trendekről, melyek ismerete segíti a hazai építészek, kivitelezők munkáját.

Az előadást Élő József építész, a CAN Architects építésziroda társalapítója, a győri Széchenyi István Egyetem oktatója moderálja.

Meghívott szakmai hozzászólók:

  • Speciális üvegbeépítés, különleges biztonságtechnika – Lohmann GmbH
  • Színek, trendek, felületkezelő rendszerek. ECO program, környezettudatos gyártás az alapanyagoktól a felhasznált energiáig –Remmers Ungarn Kft.
  • Design központú ablakprofil és szerszámfejlesztés “Clima Trend Style” – Leitz Hungária Szerszám Kft.
  • Tér-forma-kultúra, az ablak mint térformáló elem – Wodissimo Kft.
  • Combi program, lakóterekhez igazított faanyag típusok az ablakgyártásban – Holz Schiller GmbH
A szakmai előadáson való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció ide kattintva megtehető.

A konferencián résztvevő látogatók a Construma szakkiállítás oldalán igényelhetnek kedvezményes belépőjegyet.

Szervező: FAMASZ-Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége, Magyar Építész Kamara

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű