Főoldal Kultúra Július 13-án megnyitotta kapuit a Solar Decathlon Szentendrén

Július 13-án megnyitotta kapuit a Solar Decathlon Szentendrén

szerző robinwood

A versenyidőszak első napjától kezdődően a szakmai és lakossági érdeklődők díjmentesen látogathatják a Szoláris falut, önállóan vagy idegenvezető kíséretében tekinthetik meg a mintaházakat kívülről-belülről.

A mintaházak felépítése 2019. június 27-én kezdődött és a Solar Decathlon versenyeken megszokott módon rövid ideig, mindössze 15 napig tartott. Az építési időszak alatt a terület nem fogadta a lakossági látogatókat.

A két héten át tartó verseny ünnepélyes megnyitójára július 12-én délelőtt került sor.

A verseny július 28-án eredményhirdetéssel zárul.

Nyitvatartási időben a mintaházakban a csapattagok állnak a látogatók rendelkezésére, akik angol-magyar nyelven ismertetik a házakkal kapcsolatos információkat. Egy-egy ház bemutatása körülbelül 20 percbe telik, így a külföldi csapatok magyar tolmácsai 20 percenként tudnak új látogatókat fogadni, míg az angol nyelvű tájékoztatás folyamatosan zajlik.

A Szoláris falu nyitva tartása:
Hétfőtől-csütörtökig: 13:00-19:00
Péntekenként: 13:00-20:00
Szombatonként: 10:00-20:00
Vasárnaponként: 10:00-18:00

A Solar Decathlon Europe 2019 ingyenesen látogatható rendezvény, ám a helyszínen beléptetéskor kötelező regisztráció van, mely során a látogatók irányítószáma rögzítésre kerül.
Előregisztráció csak a 10 fő feletti csoportoknak szükséges. www.sde2019.hu a honlap tetején található előregisztráció gomb segítségével.

Tíz csapat van versenyben

Az SDE19 versenyre meghívást nyert csapat közül 10 van versenyben. E csapatok összesen 27 felsőoktatási intézményt – köztük 3 magyar egyetemet – képviselnek, melynek révén 3 kontinens 8 országának diákjai vehetnek részt a kiemelkedő jelentőségű megmérettetésen. A csapatok egy része önálló egyetemi indulóként, egy része pedig több intézményt képviselő egyetemi partnerségben dolgozik azokon az izgalmas mintaház koncepciókon, melyek a szentendrei versenyre megépítésre kerülő prototípusokban mutatkoznak meg.

A verseny állása ide kattintva nyomon követhető: https://sde19.konkrete.me/competition

A Budapesti Műszaki Egyetem Koeb csapatának kiemelt támogatója a Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége.

 

 

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű