Főoldal Friss Portugál nyaraló: finom részletek fából

Portugál nyaraló: finom részletek fából

szerző robinwood

Az elmúlt időszakban nem sokat változott a településszerkezet és szerencsére a klasszikus építészeti megoldásokból is jó pár fennmaradt.

A valamikor pékségként üzemelő ház régóta várt a hozzáértő rekonstrukcióra. Az épület fő szerkezeti elemeihez nem nyúltak hozzá, Arányai, tömege maradt a régi.

A beltérben azonban a fa és a beton kapta az igazán izgalmas szerepeket. A ház fókuszpontja a lépcsőház. A galériára vezető lépcsőfokok betonból készült alsó elemei több funkciót is kaptak. Egyrészt mint lépcsőfokok, másfelől a túlnyúlások mint konyhai pult, pad vagy a kandallóhoz benyúló felületek vannak jelen.

A szerkezet megerősítése érdekében szükség volt egy “I” tartóra, ami szintén markáns elemévé vált a háznak. Szépen lágyítják a kemény anyagokat az egyedi tervezésű, fenyőből készült belsőépítészeti elemek, beépített bútorok.

A galérián található háló takarása a tető sziluettjét követi, szintén fenyőből készült. Ugyancsak szépen illeszkednek az újonnan beépített nyílászárók, a tömör ajtók és a födémbe épített ragasztott fa tartószerkezeti elemek.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű