Főoldal Friss Pilous, acélos múlttal a fák között

Pilous, acélos múlttal a fák között

szerző robinwood

Klasszikus garázsvállalkozásnak indult, mára Európa-szerte ismert gépgyártóvá vált a brnoi cég.
1994-ben kezdtek a fémipar számára speciális fűrészgépeket gyártani. Később kerültek a gyártási portfólióba a faiparnak szánt vízszintes szalagfűrészgépek. A cég jelenleg több mint

40 féle gépet kínál ebben a kategóriában.

A vízszintes szalagfűrész korábban a helyszíni fafeldolgozás klasszikus gépe volt, mára kicsit változott a róla kialakult kép. Nyilván az elsődleges szempont most is a mobilitás, de azért akad még néhány előnyös tulajdonság.
A fókuszban itt is az elsődleges faipar áll. Ugyanakkor a Pilous nemcsak bazi nagy monstrumokat gyárt, hanem tényleg kínál belépő kategóriát, annak minden könnyedségével.

A kézi előtolású gépeik akár egy asztalosműhely számára is alternatívát jelenthetnek.
Persze nem fenyő fűrészárú kereskedelmi célú előállítására, de ha valaki ritka keménylombos fákkal szeret dolgozni, esetleg ideje és türelme van gyümölcsfák szakszerű feldolgozására és ezt nem akarja másra bízni, annak jól jöhet egy ilyen gép. A vékony fűrészszalag és a technológiából adódóan nincs anyagkihasadás.

Pilous CTR550

Pilous CTR550 vízszintes szalagfűrész

A CTR550-es egy egyszerű, mondhatni tárgyilagos kis gép:

  • semmi flanc,
  • kézi előtolás,
  • szerény termelékenység,
  • viszont pontos munka és egyszerű kezelhetőség.

A gépeket már bimetál szalagok használatához tervezték. Kiváló társ lehet speciális ács munkákhoz, faház építőknek.

Mi is az a bimetál szalag?
A bimetál fűrészszalagok gyártása a fáradásálló, magas króm tartalmú acél hátszalagon alapul. Az anyag összetétele biztosítja, hogy a szalag kellően rugalmas legyen. Erre a hátszalagra aztán elektron- vagy lézersugárral 0.8-1.2 mm széles gyorsacél szalagot hegesztenek.
A marás során a hegesztett gyorsacél szalagon keresztül marják a fogakat. Így a fogak forgácsoló felülete gyorsacél részen, a fogárok viszont már rugóacélban van.
Ezt követi a kihajtogatás vagy terpesztés aminek nyomán a szalag nem szorul majd be a faanyagba. Végül edzik a fűrészszalagokat, így a gyorsacél fogak kellően kemények és éltartóak lesznek.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű