Főoldal Friss Ipari minőség a tűzifa vágásban

Ipari minőség a tűzifa vágásban

szerző Csonka Imre

Hasítógépek kicsiknek és nagyoknak már bőven vannak a piacon. Lassan egy magára valamit is adó vidéki házban éppúgy alaptartozék lesz, mint a fűnyíró és az építkezésből ott ragadt betonkeverő.

Az erdészetek, tüzépek és faanyag kereskedők kiszolgálása azonban már túlmutat a klasszikus alapgépek teljesítményén. A Szlovén TAJFUN cég elsősorban erdészeti technológiákat fejleszt. Ebbe a portfólióba illesztették bele a profi és minden tekintetben ipari szintű felhasználóknak konstruált RCA sorozatot.

Tajfun RCA 380

Tajfun RCA 380

A tűzifavágás új dimenziója egy könnyen kezelhető, szinte teljes egészében automatizált rendszert jelent. A rönk felrakását követően a gép elvégzi helyettünk a piszkos munkát.

A gép maximum 48 cm átmérőjű rönköt tud feldolgozni.


Automatikus adagolás, tetszőlegesen állítható kugli méret

A leszabást egy alsó elrendezésű láncfűrész végzi. Ezt követően a leszabott kuglit egyszerűen áttolja egy hasító csillagon. Ez szintén cserélhető adapter, amelyet a rönkátmérőhöz vagy a hasítási képhez tudunk igazítani.

A gép termelékenysége jól látszik a videón. A legkisebb típus is rendkívül hatékony. Mindenki jól gondolja meg, van-e elég fája egy ilyen géphez.

Tajfun RCA 380

A meghajtást nomád körülményekhez igazították. Lehet kardános vagy független motoros opcióval is rendelni. Részletes információkért a hazai kereskedőhöz érdemes fordulni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű