Főoldal Friss Soukup, asztalosokra szabva

Soukup, asztalosokra szabva

szerző robinwood

25 éves fejlesztői és gyártói tapasztalat, valamint az idehaza igencsak respektált Cseh indusztriális múlt összességében nagyon erős hátteret biztosít a Soukup faipari gépgyártó cégnek.

Nem csinálnak semmi olyat, amit más nem tudna, de valahogy az arányokat nagyon eltalálják. Ez alatt elsősorban azt értjük, hogy annyi tudást és műszaki tartalmat fizettetnek meg, amennyire az adott feladathoz szükség van és amennyit tényleg tud a gép.

Ez viszonylag egyszerűnek tűnő feladat, mégis ritkán találkozunk vele a piacon.

A teljes gépparkot nem mesélnénk el, az ablakgyártó centrumaikat emelnénk ki.

Soukup Temac csapozó gép

Soukup Temac csapozó gép

A belépő kategóriát a Temac megmunkáló centrum család jelenti. Kifejezetten kis műhelyek számára. Kicsi a méret, a nagyokhoz képest szerényebb a műszaki tartalom, viszont az alap gépekkel történő nyílászáró gyártás után óriási lépés.
Elsősorban azért, mert itt már

a számítógépes tervezés direkt módon kapcsolódik a gyártással.

Különböző opciókkal és eltérő automatizáltsági fokokkal rendelhető a gépcsalád.

Soucup Crafter ablakgyártó sarokközpont

Ő pedig itt a Soucup Crafter ablakgyártó sarokközpont

A Crafter már egy CNC vezérelt, komoly vas. A gépegységeket egy windows alapú szoftver vezérli (a csapozó és profil tengelyeket egyaránt). Az egyszerűbb kezelhetőség érdekében egy 12″-os érintőképernyőn vihetjük fel a gyártási paramétereket, vezényelhetjük a gyártást.

Opcionálisan az angol piac kedvéért terveztek egy angol típusú tolóablak gyártására alkalmas gépet is. Ezzel egyébként az kontinensen egyedülállóak. A brit sorozat ugyanis teljesen más szerkezet, más nyitásirányt és más keresztmetszeteket igényel. Már csak abból adódóan is, hogy nem nyitják, hanem tolják…

Mindezt bevezetőnek szántuk, és nem fogjuk a teljes portfóliót itt és most felsorolni, ha valakit érdekel, majd felkeresi a hazai márkaképviseletet,

de a WIZARD-ról mindenképpen szót kell még ejtenünk.
Soukup Wizard

Soukup Wizard

A megmunkáló központ két egymástól független gépből áll. Egy csapozó és egy profilozó. Ipari PC vezérli és ellenőrzi mindkét gépegységet. A kezelőfelület és a géphez alap tartozékként adott irodai programcsomag is

magyar nyelvű.

A berendezés 30-40 egyszárnyú ablak gyártására alkalmas műszakonként. Ez már komoly kapacitás és ami a legfontosabb, megfizethető áron.

Ez is érdekes lehet számodra