Főoldal Ajtó/ablak Vörösfenyő ablakok Párizsból…

Vörösfenyő ablakok Párizsból…

szerző Csonka Imre

Egy francia építésziroda, a Moussafir Architectes követte el ezt a Párizs külvárosában található rekonstrukciót, pontosabban a tervezési munkákat.

Maison Clone

Gyönyörű portál

Az épületegyüttes három blokkja megőrizte a kornak megfelelő tégla falazat textúráját. A felújítás során szerették volna ezt a hangulatot megtartani. Az épület egységeket keskeny üvegezett ’rések’, átjárók kötik össze.

A külvárosi ház jellegének megőrzése mellett a korábban fészer- és gazdasági épület bevonásával megduplázták a lakóteret. Ez lehetőséget teremtett, hogy a belső kert köré épített épületek trióját hozzák létre, miközben az utcafronti kép nem változik.

Na de! A lényeg a vörösfenyő ablakok kialakításán van.

Maison Clone

Egységes anyaghasználat a belső térben és az ablak kávák kialakításánál

Nem csupán azért, mert gondosan figyeltek arra, hogy harmonizáljon a belső tér burkolataival, a lépcsővel és esetenként a bútorokkal, hanem azért is, mert iszonyú vagány.

Az ablakok kiosztásának arányai, a külső és belső káva megoldások, a kávákhoz használt robusztus keresztmetszetek teszik egyedivé az épületet.

Maison Clone

Ablak káva frontra vagy belső oldalra pozícionált üveggel, attól függ mit kíván a belső tér

A külső homlokzat fekete tégla burkolatával szép kontrasztban állnak a fenyő ablakelemek.

Maison Clone

Masszív belső spaletták, rejtett vasalatokkal

A belső spaletták, a különböző mechanikával mozgatható ablakok és még a fürdőszoba tükör kialakítása is egységes, átgondolt arányokra épül.

Maison Clone

Ablak vagy tükör…

Nyíló szárny fából

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű