Főoldal Ajtó/ablak ’Compack Living’: kis terek nagy barátja

’Compack Living’: kis terek nagy barátja

szerző Csonka Imre

Speciális csuklópánt, új megközelítés a belső ajtók kialakításában. A 90 és 180 fokos kivitelben is forgalomba kerülő vasalatrendszer minden hagyományos falazat és tokszerkezetre egyszerűen telepíthető, így egy térbe nyíló ajtók, valamint kis terek esetén új lehetőségeket kínál a tervezők és a kivitelezők számára.

Compack Living

Ha egyszerűen akarnánk leírni, nem csinált mást az olasz designer (Massimo Bonetti), minthogy kettévágta az ajtót. Persze nem ennyire egyszerű az ügy. Azt kellett megoldani az olasz Celegon cég számára, hogy kisebb íven, a hasznos térből kevesebbet elvéve tudjuk nyitni-csukni a beltéri ajtókat. Mindezt hangtalanul és hosszú távon úgy, hogy a tartós használat ne befolyásolja a működés minőségét.

Mint az a videón látszik, az ajtólapok felső élén végigfutó csuklós vasalat felel a finom és zajtalan mozgatásért. A vasalat kialakítása nemcsak egyszerű használatot, hanem az ajtólapok stabil síkban tartását is megoldja.

Nyitást követően az ajtólap szélessége gyakorlatilag megfeleződik, így a nyitási ív is felére csökken, sőt mivel egy kvázi kiemelő és fordító mechanizmus működik egyszerre, még ennél is kedvezőbb, szinte kosárgörbe mentén mozog az ajtólap.

Compack Living

A rendszer egyébként képes nemcsak kettő, hanem akár három szegmensből álló ajtólapok mozgatására is.
Amiket írnak, az szép és jó, az animációk is meggyőzőek, de jó lenne azért élőben is látni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű