Főoldal Friss Szlovéniából szeretettel

Szlovéniából szeretettel

szerző robinwood

A hazai elsődleges faipar egyik markáns szereplője a szlovéniai Wravor márka. A cég 1934 óta az elsődleges faiparban tevékenykedik és 1985-től gyárt és fejleszt gépeket és fűrészipari technológiát a szektornak.

A cég famegmunkáló gépeket és teljes gyártási vonalakat tervez és gyárt. A szortiment kiemelkedő darabja a vízszintes rönkhasító szalagfűrészgép, amelyből közel 40 darab működik már idehaza is. Addig, amíg a mobil vízszintes szalag fűrészek esetében a szerkezeti kialakítást a mobilitás és a szállíthatóság teszi legitimmé, adódik a kérdés:

mitől ilyen népszerű ez a technológia a fűrészüzemekben is?

Először is a Wravor esetében tudni kell, hogy széles szalagú és rendkívül masszív gépeket gyárt, mindezt úgy, hogy a magyarországi piacnak is megfizethető legyen.

Na de félre a reklámmal. Szóval ezt a géptípust elsősorban a nagy átmérőjű lombos faanyag feldolgozására találták ki. Addig , míg egy függőleges gép esetében a faanyagot kell mozgatni, itt a vágó szupport, tehát maga a fűrész egység mozog. A fűrészszalag rönkből való kilépését követően nem esik le a faanyag, nincs kihasadás. Nagy keresztmetszetek esetében ez igencsak nyomós érv.

Wrawor vízszintes rönkhasító szalagfűrészWrawor vízszintes rönkhasító szalagfűrészWrawor vízszintes rönkhasító szalagfűrész

Ezen túlmenően a konstrukció ugyanolyan flexibilis, mint a függőleges társai. Azoknak ajánlják,

  • akik 15m3/műszaktól 50m3/műszakig szeretnének rönköt vágni,
  • minden vágás után szeretnék látni a felületet,
  • és mindezt nagy átmérőjű alapanyagokkal teszik.

Nem véletlen, hogy külön gépet fejlesztettek egzotikus fákhoz…

A Wravor természetesen kínál kiegészítő gépeket, sorozatvágót, páros szélezőt és optimalizáló gépeket, valamint szállító és fordító rendszereket. Magyarországon is beszerezhető a monstrum a Stonewood Kft. kínálatában.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű