Főoldal Friss Formance, a szakma gyakorlatias megközelítése

Formance, a szakma gyakorlatias megközelítése

szerző robinwood

Elismerően csettinthettek a Formance Kft-nél a múlt hétvégén, hiszen a háromnapos sikeres rendezvényt elsősorban maguknak köszönhették, na és persze annak a közel 300 szakembernek, aki ellátogatott a biatorbágyi céghez.

Úgy tűnik, a működő gépek és az élő adás varázsa valóban olyan vonzerőt jelent, amiért az ország minden tájáról érdemes volt Biatorbágyra utazni. Mint Endrédi Roland, a cég ügyvezetője elmondta, 2008 óta nem tartottak ilyen jellegű rendezvényt.

Biatorbágyi perFormance

„Tavaly ősszel elkészültünk a Tech Center átalakításával, új bemutató- és közösségi terek jöttek létre. Ezek tervezésekor elsődleges szempont volt, hogy amennyiben szeretnénk, működés közben tudjunk majd gép-, illetve különböző technológiai bemutatókat tartani. Örülök, hogy ezt most kipróbálhattuk és ilyen sok kollégának mutathattuk meg. Amikor nekifogtunk a szervezésnek, eltökélt szándékunk volt, hogy szakítunk a hagyományos megközelítéssel. Tapintható élményt akartunk adni és komoly műszaki tartalmat. A CNC gépekből négyet is működés közben mutattunk be az érdeklődőknek. Emellett a rendezvény kommunikálásába is emeltünk be új elemeket.”

A főszerep továbbra is a faipari megmunkáló gépeké maradt, de a statisztaszerepből már kiléptek a felületkezelő gépek és technológiák. Nyílászáró és bútorgyártás terén is méltatlanul alulpozícionált Magyarországon a felületkezelés. Érthetetlen, hiszen ez az, ami látszik, ez az, ami tapintható. Igazi különlegeség volt tehát, hogy a csiszolás és polírozás, mellett robottechnológiás felületkezelést is láthattak az érdeklődők.

Reméljük, lesz majd folytatás és még több szakembembernek lesz lehetősége találkozni magas szintű technológiai megoldásokkal.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű