Főoldal Gép/szerszám Egymaga szab

Egymaga szab

szerző robinwood
https://www.youtube.com/watch?v=GSq_tWpsiS4

A táblafelosztásban a 2015-ös év legnagyobb áttörése valószínűleg a Holzma HPS 320 flexTec automatizált fűrész. 1500 alkatrészt képes leszabni egy műszak alatt, közvetlen kezelőszemélyzet nélkül (a feladást és az elszedést biztosítani kell). Ez átlagosan 20-25 alkatrész/táblával számolva 60-75 tábla leszabását jelenti, ami tetemes mennyiség. Kompakt megmunkáló cella, amely nem foglal nagyobb helyet, mint egy hagyományos táblafelosztó.

Az innováció lényege egy robotkar, amely adagol, átemel és pufferel. Beadagolja a táblákat a fűrészegység számára. A fűrész kimenő oldalán a kész alkatrészeket továbbengedi, míg a további felosztásokra váró darabokat átemeli ismételt vágási pozícióba, vagy éppen átmenetileg „tárolja” a keresztgerenda tetején erre kiképzett asztalon. Nem vét hibákat, mindig a megfelelő alkatrészt a megfelelő pozícióban adagolja és a mozgatások közbeni sérüléseket is kizárja. Fontos szerepet játszik a mozgató és továbbító szalagok összehangolt működése. Szintén ennek köszönhető. hogy a hulladékok kezelése is automatikusan megoldott, mint ahogyan az a videón is látszik.

Természetesen az automatizálás tovább fokozható egy lapfeladó rendszerrel, illetve a kiadagoló oldalon elhelyezett etikettező egységgel.

Holzma HPS320 flextecHolzma HPS320 flextecHolzma HPS320 flextecHolzma HPS320 flextecHolzma HPS320 flextec

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű