Főoldal Alapanyag Häfele – új megvilágításban a tér

Häfele – új megvilágításban a tér

szerző robinwood

Nem igazán kedvez a rendezvényszervezőknek a mostani időszak, a JAF Holz Ungarn Kft.
ennek ellenére vette a bátorságot, és a megfelelő körültekintéssel ezekben az ínséges
időkben is megpróbálta színesebbé tenni az asztalosok hétköznapjait. Az európai roadshow részeként Győrújbarátra és a Dunaharaszti telephelyre is ellátogatott a Häfele bútor- és enteriőrvilágítást bemutató kamionja.

A prezentáció és a felvonultatott műszaki tartalom profi módon mutatta meg az érdeklődőknek, hogy hol tart most a (bútor- és enteriőrvilágitás) kisfeszültségű LED világítástechnika. A videóeffektekkel színesített bemutató során a technológiai háttér megismerése mellett belekóstolhattunk kicsit a szín- és fénytervezés világába, valamint a beépítés rejtelmeibe. Tanulhattunk néhány világítástechnikai trükköt, és nem utolsó sorban a saját kezünkkel is megtapinthattunk és kipróbálhattunk mindent. Egy ilyen komplex bemutató a jelenlévő enteriőrtervezők és az asztalosok számára is komoly értékkel bír. Egy világítástechnikai bemutató a vizuális tartalomra épít (mi másra…), nem vagyunk tehát könnyű helyzetben, ha cikk formájában próbáljuk meg átadni az információkat, de azért nem lehetetlen.

Míg korábban 12 voltos rendszerre építette a Häfele a programját, ma már a 24 voltos rendszer is rendelkezésünkre áll, így még nagyobbat álmodhatunk. Nem mennénk bele most apró részletekbe, de ha röviden össze akarjuk foglalni, akkor minden túlzás nélkül elmondható, hogy olyan moduláris, egyszerűen építhető rendszert fejlesztettek, amihez egyáltalán nem kell villanyszerelőnek lenni…

A modulok szín- és profilkialakítása egyértelmű utalás az összeépítés módjára. Sok mindent optimalizáltak. Ezek az apró fejlesztések még komfortosabbá tették a programot. A nap folyamán először az enteriőrtervezéshez szükséges fénytechnikai megoldásokat, a különböző színhőmérsékletek alkalmazását, valamint az irányított fények típusait ismerhettük meg. Ezt követően a bútorvilágításban rejlő lehetőségeket vették számba az előadást prezentáló kollégák, Presits Zoltán,  Häfele nyugat-magyarországi területi képviselő és Szetei-Andrási Ibolya, Kelet-Magyarország területi képviselője.

Az összes termék és a számtalan újdonság bemutatására most nincs lehetőségünk, azonban mindenképpen szeretnék egy egyszerű, de annál hasznosabb fejlesztést bemutatni. A munkalap megvilágítása kardinális kérdés a konyhában, hiszen ott zajlik a tevékenység nagy része, ezért fontos, hogy kellő fényt kapjon és egyenletes elosztásban. A régebbi sínbe épített LED szalagok nem adtak egyenletes fényt. Most azonban a Häfele mérnökei kifejlesztettek egy olyan prizmát, ami az egyenletes szórásért felel. A LED szalag – igazodva a prizma formájához – nem középre, hanem a peremhez illesztve kerül bele az alumínium sínbe. Az új megoldásnak köszönhetően egyenletes és 50%-kal erősebb fényt kapunk.

Amíg az egyik ötfős csoportnak a Häfele területi képviselője, Presits Zoltán tartott előadást a Häfele LOOX buszban, addig a járványügyi előírásokat betartva – székek egymástól 1,5 méteres távolságban – a JAF Holz vasalatértékesítő kollégái tartottak előadást az emeleti furnérraktárban. Molnár György, a faipari vasalatok termékreferense (JAF Holz Dunaharaszti) és Fehér Csilla, termékcsoport támogató – belső értékesítő (JAF Holz Győrújbarát), mutatta be az Häfele újdonságait.

A programban nem csak világítástechnikáról esett szó. Napirenden voltak olyan korábbi fejlesztések is, mint például a Häfele AluSplash terméke, amely Angliában már 2017 óta kapható, de idehaza csak most indult el a termék értékesítése.
8-féle panelről van szó, melyek mindegyike kétoldalas, így gyakorlatilag 16-féle színről beszélhetünk. Az AluSplash® egy 4 mm vastag, három rétegből álló kompozit anyag. A középső mag ásványi alapú, melynek két oldalán alumíniumra felvitt, fröccsenő vízzel, hővel szemben ellenálló felület van.

Nyolc matt és nyolc fényes felület mellett inox felülettel is elérhető a termék. Megmunkálása nem igényel különösebb extra gépesítést, faipari szerszámokkal könnyedén megtehetjük. Belső oldalon történő marással (90 fokos szerszámmal) könnyedén tudunk derékszögben forduló felületeket is burkolni. A paneleket egyszerűen tudjuk rögzíteni, az anyag kiválóan illeszthető és szabható. A táblaméret 3050x610mm. Amennyiben ez nem lenne elég, kínálnak hozzá gyári kiegészítőket, amivel toldhatók a táblák.

Ez a termék kiváló alternatíva lehet az edzett üveg hátfal vagy akár a laminált hátfal helyettesítésére.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű