Főoldal Kultúra Februárban indul az online értékesítés az IKEA-nál

Februárban indul az online értékesítés az IKEA-nál

szerző robinwood

Az IKEA Magyarországon lévő két áruháza 14,5 százalékos növekedéssel mintegy 54 milliárd forint árbevételt ért el a tavaly augusztusban zárult üzleti évben, ami a csoporton belül kiemelkedő, a harmadik legnagyobb növekedés – ismertette Marek Feltl, az IKEA régiós vezetője.

A társaság a 3. magyarországi áruházát májusban nyitja Soroksáron.
Ikea Soroksár

Fotó: MTI

Marek Feltl hozzátette:

a bútorgyártó vállalatcsoport sikeres évet zárt tavaly, 34,2 milliárd euró árbevételt ért el, ami 7,1 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az IKEA nettó nyeresége 19,6 százalékkal, 4,2 milliárd euróra nőtt. A lezárt pénzügyi évben a társaság tizenkét áruházat és tizenkilenc kisebb értékesítési pontot nyitott világszerte. Az online értékesítés jelentősége egyre nő, tavaly 1,4 milliárd euró értékű online vásárlást bonyolítottak le, az elérhető egységek teljes árbevételén belül ez 7 százalékot tesz ki. A csoport 28 országban 340 áruházzal van jelen, 163 ezer 600 dolgozója van világszerte.

Elmondta, a kiemelkedő magyarországi eredmények megteremtik a lehetőséget a további beruházásokhoz. Tavaly

  • 7,2 millió egyedi látogatója volt az áruházlánc magyarországi honlapjának,
  • 5 millióan mentek el az áruházakba,
  • és 3 millióan vásároltak is.

Az átlagos áruházi költés szintén emelkedett tavaly, 16 ezer 700 forint volt, ami 10 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A 687 dolgozót foglalkoztató társaság teljes magyarországi bevételének 24 százaléka a konyhai bútorokból és kiegészítőkből származott, naponta átlagosan 15 konyhavásárlás történik a magyarországi IKEA áruházakban.

Ugyan egyelőre tesztüzemben, de elindul az online értékesítés

Árvai Eszter, a budaörsi áruház vezetője elmondta, hogy februárban elindítják az online vásárlás tesztüzemét, ami a budaörsi áruházban áruházi átvétellel fog működni.

Nyáron pedig a házhozszállítás is elindul, vidékre is.

A termékek kiválasztása és online fizetése után

  • kiválasztható az átvételi ideje,
  • minimális rendelési érték nincs,
  • a termékek 75-80 százaléka elérhető lesz így,
  • az élő növények vagy a méteráru kivételével.

Ikea Soroksár

Szabó Ágnes, az idén nyíló soroksári áruház vezetője arról beszélt, hogy a csoport a régióban Magyarországon hajtja végre a legnagyobb fejlesztéseket. A közel 17 milliárd forintból megvalósuló új beruházás építése befejeződött, január óta a belső munkálatok zajlanak 34 ezer négyzetméteren. A nyitás májusban lesz,

az áruház 300 alkalmazottat vesz fel.

Forrás: MTI
Címlapfotó: IKEA.com

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű