Főoldal Kultúra Rákkeltő anyag az IKEA bútoraiban, Magyarország nem érintett

Rákkeltő anyag az IKEA bútoraiban, Magyarország nem érintett

szerző robinwood

A logisztikai folyamat korábbi pontján kiszűrésre kerültek, így nem kerültek a magyarországi áruházakba diklórbenzollal szennyezett bútorok az IKEA állásfoglalása szerint. A cég ezért itthon nem hívja vissza érintett termékeit.

Nem jelent egészségügyi kockázatot a megnövekedett diklórbenzol szint, mely a BASF cég gyártási hibája során került bizonyos termékekbe, köztük az IKEA egyes bútoraiba is – áll az IKEA állásfoglalásában.
A portfolio.hu szerdán írta meg, hogy egy technológiai hiba következtében egy ideig rendkívül magas mérgező diklórbenzol tartalmú alapanyaggal látta el matrac- és bútorgyártó ügyfeleit a BASF német vegyipari óriás, az anyag felhasználásával készült termékek több bútoráruház, így az IKEA kínálatába is bekerültek. A lap értesülései szerint az ügy Magyarországot is érinti, erre reagált most az IKEA.

A vállalat szerint az érintett termékekből, melyek a MOREGEDAL, MATRAND, MYRBACKA, HÖVÅG, HAFSLO és HYLLESTAD termékcsaládba tartozó egyes termékek, illetve a HOLMSUND, EKERÖ, FRIHETEN, STRANDMON, KLIPPAN, VALLENTUNA, EVERTSBERG és KIVIK termékcsaládba tartozó egyes termékek, nem kerültek a magyarországi áruházakba, azok a logisztikai folyamat korábbi pontján kiszűrésre kerültek – állítja a svéd bútorgyártó.

Az IKEA számára kiemelt fontosságú a biztonság, így mivel bizonyosságot nyert, hogy a magyar piac nem érintett, nincs semmilyen egészségügyi kockázat – írják.

Bárki, aki a közelmúltban, illetve ezt követően a fent felsorolt termékek bármelyikéből vásárolt, nem szenvedhetett semmilyen egészségügyi kárt, a termékek biztonságosak, senkire nem jelentenek veszélyt, így az IKEA ezen termékeit nem hívja vissza itthon.

Forrás: VG.hu

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű