Főoldal Friss Elon Musk bánatára az IKEA bejelentette, hogy napelemes energiatárolásra alkalmas rendszert fejleszt

Elon Musk bánatára az IKEA bejelentette, hogy napelemes energiatárolásra alkalmas rendszert fejleszt

szerző robinwood

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója onnan kapott súlyos támadást, ahonnan a legkevésbé várta: egy svéd bútorgyártótól – olvasható az index.hu-n. Az IKEA ugyanis bejelentette, hogy napelemes energiatárolásra alkalmas rendszert fejlesztenek – épp azt, amiben Elon Musk is a jövőt látja.

  • A jó hír: bár Elon Musk futurisztikus tervei általában megvalósulnak, a csodás fejlesztései ritkán jutnak el az átlagemberekhez. Az IKEA viszont profi abban, hogy az átlagvásárlót célzó termékeket készítsenek, szóval az ő ígéretükből alighanem hamarabb lesz kézzelfogható valóság.
  • A rossz hír: sokkal menőbb lett volna, ha az IKEA Elon Musk másik büszkeségére kezd irigykedni, és licencelnek tőle egy otthon összeszerelhető Falcon Heavy hordozórakétát, LENEPOTTY, HOLDIGMEGY vagy FÖLFELE néven.

Magát a telepet nem az IKEA gyártja, hanem egy brit napelem-specialista, a Solarcentury. Ők gyártják a hardvert, amin olyan beszállítók dolgoznak, mint az LG, vagy a német Sonnen.

Ezek a gyártók már évek óta foglalkoznak napelemekkel – mi szükségük van az IKEA közreműködésére? Az, hogy az IKEA ezekből olyan sokat tud eladni, hogy olcsóbbak lehetnek, mint az akkumulátorspecialista Tesla. Az IKEA otthoni napelemes megoldásai már 3000 fonttól, vagyis nagyjából egymillió forinttól megvásárolhatók lesznek. A 14 kilowattórás Tesla Powerwall 5000 fontba, azaz úgy 1,7 millió forintba kerül.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű