Főoldal Friss A Wood Like a Construmán debütál

A Wood Like a Construmán debütál

szerző robinwood

A Wood Like a Construma – Otthon Design kiállításon debütáló új brand, amelyet hat együttműködő partner álmodott meg azzal a céllal, hogy a fával való munka örömét és szépségét minden lehetséges módon közvetítse.

Wood Like Construma

A Wood Like első ránézésre egy nagylélegzetű, modulokból építkező, látványos stand, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézete tervezett meg a Nyír-Demonich Zrt. rétegelt lemezekből és galvanizált fém elemekből álló láda-rendszerének felhasználásával. De a Wood Like közelebb lépve nem pusztán egy kiállítási stand, sokkal inkább egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatunk. Sőt, a Wood Like még ennél is több: olyan Do It Yourself (DIY) workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen; személyes élményeket szerezhetnek a fa megmunkálásával kapcsolatban, jártasságra tehetnek szert a faipari gépek és eszközök használatában, elsajátíthatják az asztalosság műfogásait, és nem utolsó sorban az open design szellemiségét követve designtárgyakat készíthetnek. Egyszóval megtapasztalhatják, hogy a fa milyen csodálatos anyag, ha értő kezek alakítják.

Közzétette: Robinwood – 2016. április 5.

 

A workshopokat és bemutatókat részint a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola, részint a Hellowood- Technika műhely szakemberei vezetik és a szomszédos Download Design standon kiállított designbútorokat valósítják meg, a gyártmányrajzok letöltésétől egészen az utolsó simításokig. A Wood Like iniciátora és koordinátora a Bútorszövetség volt, szakmai támogatója pedig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A hat együttműködő partner nem egy pop-up akcióban, sokkal inkább egy hosszú távon is fenntartható brandben gondolkodik, amelyet időről-időre aktuális tartalmakkal töltenek meg. Egy összetevő egészen biztosan állandó: a fa, amelyet mindannyian nagyon szeretnek.

DIY WORKSHOPOK
A Hello Wood – Technika műhely csapatának workshopján a barkácsolás alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ha kíváncsi vagy, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a lehetőség, hogy lásd, Te is képes vagy rá! A kurzus során, miközben egy egyedi tervezésű bútort készítenek el a résztvevők, szinte észrevétlenül ismerkedhetnek meg a csavarbehajtók és a kéziszerszámok nem is olyan ijesztő világával!

Regisztrálj Te is: http://goo.gl/XrDJt6

A bútorterveket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design tervezői készítették, a workshop végén pedig kisorsoljuk a résztvevők között, hogy ki viheti haza az elkészült tárgyat!

 

SZAKMAI NAP – 2016. ÁPRILIS 7.
A szakmai nap részletes programja:
09:30-10:00 Regisztráció
10:00-10:30 A Bútorszövetség elnöki beszámolója a társaság tevékenységéről és céljairól, közgyűlés
10:30−11:00 Száz év magyar széksikerei Halasi Rita Mária, design szakértő előadása
11:00-12:00 Bútorgyártás az open design, a közösségi fogyasztás és a sharing economy tükrében – A Download Design és a Wood Like projektek koncepciójának bemutatása Halasi Rita Mária, design szakértő vezetésével
12:00−13:00 Állófogadás, tárlatvezetés és interaktív prezentációk a standokon (G pavilon, 405A és 505A) A Download Design Baby termékeinek bemutatása, a tervezők és a gyártók tolmácsolásában (Juhász István, DLA egyetemi adjunktus, MOME; MOME hallgatók, Bútorszövetség tagvállalatainak képviselői)

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű